Košík rozjíždí farmářské bedýnky, jejich obsah se bude měnit každý týden

Košík rozjíždí farmářské bedýnky, jejich obsah se bude měnit každý týden

13.07.2020 | Šestikilový výběr pravidelně se měnící sezónní zeleniny z nejúrodnější české černozemě, pěstované tradičními zelinářskými postupy bez chemie. Online supermarket Košík.cz zařazuje do své nabídky farmářské bedýnky, které pro něj exkluzivně připravuje rodinná farma Jamboz.

<

Farmářské výpěstky jsou pěstovány na padesáti hektarech úrodné půdy na Kutnohorsku. Cena bedýnky je 399 Kč a zákazníci v ní naleznou 11 druhů čerstvé české zeleniny o souhrnné váze přes šest kilogramů. Konkrétní obsah bedýnky se bude každý týden měnit a je závislý na době sklizně, ale i třeba počasí a aktuálnímu dozrávání některých plodin. Zelenina dorazí v papírové bedničce z recyklovaného materiálu, která není zálohovaná.

Koncept vznikl ve spolupráci s rodinnou farmou Jamboz, které funguje už od roku 1990 a provozuje ji už druhá generace rodiny Jamborů. Jejich produkty jsou pěstovány tradičním způsobem českých zelinářů – zelenina je sklízena ručně a využívají se všechny zdravé kusy bez ohledu na jejich tvar nebo vizuální atraktivitu. Během pěstování není používána chemie a veškeré plodiny jsou hnojeny koňským hnojem.

Čerstvé a eko

„Jednou z našich priorit je co nejvíce zjednodušit cestu zeleniny z pole do českých domácností. Tak, aby strávila na cestě minimum času a zanechala co nejmenší ekologickou stopu. Domácnosti si budou moci znovu vychutnat pocit, že drží zeleninu, která ještě voní po hlíně,“ říká Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz. “Podobným způsobem bychom do budoucna chtěli zapojit i další farmáře a malé tradiční dodavatele a se zákazníky si co nejvíce užívat sezónnost pěstovaných plodin.”

"Přáli bychom si, abyste se při rozbalování bedýnky cítili jako u nás na farmě. Bedýnky, které pro Košík připravujeme, jsou určeny především těm, kterým záleží na kvalitě života i jídla. Těm, kteří nám odpustí leckdy nedokonalý tvar či barvu našich výpěstků, pěstovaných přirozeně a bez chemie. Maminkám, které svým dětem chtějí připravovat příkrmy bez chemie. Zkrátka všem, kteří dokážou ocenit naši práci, která se za každou bedýnkou skrývá," zmiňuje fa rodinnou farmu Jamboz Milan Jambor.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Mikrovlnná trouba nebo mrazák – nejčastější chyby při podávání vína

28.07.2020 | Letní teploty lákají ke konzumaci chlazených nápojů. Pokud ale máte rádi víno a chcete si ho opravdu vychutnat, nesmíte ho bezhlavě chladit ani v tom největším horku. Správná teplota vína je totiž pro rozvinutí jeho chuti zásadní.

Test solených brambůrků: Které křupat nejen u televize?

06.08.2020 | Obliba brambůrků je obrovská.Každý rok jich sní průměrný Čech bezmála kilogram. Výrobci milovníky slaných pochoutek lákají na stále nové příchutě i tvary. My jsme ale zůstali u hodnocení té největší klasiky a vybírali z těch solených. Jak si vedlo 13 vzorků?

Produkce ryb loni klesla pod 21.000 t, očekává se další snižování

06.08.2020 | Produkce ryb v Česku loni meziročně klesla o 3,5 procenta na 20 986 tun. Poprvé za poslední tři roky tak byla pod 21 000 tunami. Informace ČTK získala od Rybářského sdružení ČR. Podle jeho ředitele Michala Kratochvíla se letos očekává prohloubení propadu, mimo jiné kvůli suchému jaru. Předloňská produkce byla rekordní.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont