Kontrola u pokladny

Kontrola u pokladny

16.11.2015 redakce

Na jakou kontrolu mají právo pokladní v supermarketech?

Pokladní mohou zkontrolovat, zda v nákupním koši pod taškami neskrýváte nějaké zboží. Ovšem ani pokladní ani ochranka nemají v žádném případě právo šacovat vaše tašky – zda se chcete takové kontrole podrobit, je vaše dobrovolné rozhodnutí. Stejně tak nemá ochranka právo po vás požadovat předložení občanského průkazu či vás dokonce zadržet, pokud vás nepřistihne přímo při trestném činu či bezprostředně po něm.


Mohlo by vás zajímat

SPECIALISTA NA MASO PAVEL ŠILHÁNEK: JAKÉ VYBRAT NA GRILOVÁNÍ?

08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?

PŠENICE, ANEBO ŽITO? PŘI VÝBĚRU PEČIVA JASNÁ VOLBA

22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.