Kofola kupuje distributora kávy Café Reserva a čajů Dilmah

Kofola kupuje distributora kávy Café Reserva a čajů Dilmah

10.07.2019 | Nápojářská skupina Kofola kupuje distributora kávy značky Café Reserva a čajů značky Dilmah, pražskou firmu Espresso. Cenu firmy nezveřejnily. Kofola to oznámila dnes na svém webu.

Espresso má podle skupiny roční obrat 93 milionů korun a 32 zaměstnanců. Kofola je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Vyrábí kromě nápoje Kofola i nápoje a sirupy Jupí a Jupík, energetické nápoje Semtex, nápoje Vinea, Chito, Top Topic nebo Citro Cola. Loni měla skupina tržby 7,12 miliardy a provozní zisk 443,7 milionu.

"Kofola ČeskoSlovensko a.s. a manželé Moravcovi, zakladatelé společnosti Espresso s.r.o., včera (v úterý) podepsali smlouvu o koupi stoprocentního podílu jejich firmy," oznámila skupina Kofola. Smluvní strany se podle skupiny dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat.

Společnost Espresso byla založena v roce 2002. V současnosti podle stránek svého eshopu distribuuje kromě zmíněných značek kávy a čaje třeba horkou čokoládu, doplňky pro kavárny nebo kávovary.

Skupina Kofola sídlící v Ostravě má osm výrobních závodů v Česku, Polsku, na Slovensku, ve Slovinsku a Chorvatsku. Kofola má více než 2100 zaměstnanců, z toho asi 700 v Česku. Většinovým majitelem skupiny je společnost Aetos patřící rodině Samarasů a ostatním zakladatelům Kofoly, jimiž jsou akcionáři René Musila a Tomáš Jendřejek.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kůže, škrob a celerové pyré: Pravda o obsahu kuřecích nugget

10.10.2019 | Kuřecím nugetám kolikrát nelze odolat přes jakékoli diety a výživová doporučení. Přestože předsmažené kousky masa v trojobalu rozhodně nepatří do dětského jídelníčku, jen málokterý rodič maso ve tvaru zvířátek svému dítěti nikdy nekoupil. Ovšem jsou nugety a nugety. A zvlášť ty „dětské“ by možná dětem do ruky přijít ani neměly.

Hledá se skutečně český dezert. Uhádnete, který to je?

16.10.2019 | Vídeňský sacher, francouzské éclair, italské tiramisu… Oblíbený sladký dezert má snad každý národ, mezi hranicemi původní země ale zůstal jen málokterý. Díky tomu si i my dnes můžeme běžně pochutnat na sladkostech, které naše prababičky rozhodně neznaly. Jaký moučník je ale typický pro ryzí českou kuchyni? Nejen turisté mohou být během návštěvy naší země pořádně zmatení.

Nad řepkový olej není aneb fakta (nejen) o cílené propagaci olivového oleje

14.10.2019 | O řepce jako plodině se každoročně mluví především na jaře, hlavně ovšem jako surovině pro výrobu biopaliv. O řepkovém oleji bychom ale měli mluvit, a hlavně jej používat, celoročně – jde totiž o nutričně nejhodnotnější rostlinný jedlý olej, navíc v porovnání s dalšími druhy jedlých olejů za rozumnou cenu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Zářijové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont