KitKat bude mít o 40 % méně cukrů než ostatní čokoládové tyčinky

KitKat bude mít o 40 % méně cukrů než ostatní čokoládové tyčinky

23.07.2019 Jana Čiháková

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé přišel na způsob, jak vyrobit čokoládu bez jakéhokoli přidaného cukru. Patentovaná technika spočívá ve využití bílé sladké slupky, kterou je obalený kakaový bob. Tato slupka, která přirozeně obsahuje cukr, se přemění na prášek, a tím se čokoláda osladí. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Tyčinku Kitkat vyrobenou podle nového receptu, která bude ze 70procentní čokolády a bez přidaného cukru, začne Nestlé prodávat letos na podzim v Japonsku. Slupka z kakaového bobu se při výrobě čokolády zatím nevyužívala a většinou se vyhazovala. Jak uvedl Alexander von Maillot z Nestlé, společnost by mohla stejným způsobem v budoucnu vyrábět bez cukru i mléčnou a bílou čokoládu. Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích.

Nová tyčinka KitKat se 70procentní čokoládou bude mít o 40 procent méně cukru než podobné tyčinky s přidaným cukrem. Dosud mělo jedno balení KitKat 12,3 gramu cukru. Novou techniku Nestlé plánuje příští rok začít využívat i v dalších zemích a u dalších svých produktů.

Nestlé vyrábí například kávu Nescafé a Nespresso, čokoládové tyčinky KitKat, cereálie Nesquik, kořenicí směsi Maggi nebo potravu pro domácí mazlíčky Purin - Pro Plan a Friskies. V České republice patří do skupiny Nestlé továrny Zora Olomouc a Sfinx Holešov se značkami Orion, Studentská pečeť, Margot, Kofila, Bon Pari, Jojo a Lentilky.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

TAJEMSTVÍ OBLIBY KOMBUCHY OBJEVENO + NOVINKY, KTERÉ STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ

20.03.2024 | Popularita tohoto kvašeného nápoje, který obvykle vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, neustále roste. Kombucha patří do skupiny takzvaných funkčních nápojů, jejichž kategorie zažívá velký boom a na trhu se tak objevují nové příchutě. V květnu 2024 F.H. Prager představí dvě novinky - “Rooibos”, který je bez kofeinu a “Matcha” se zvýšeným obsahem přírodního kofeinu.

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

PREZIDENTKA POTRAVINÁŘSKÉ KOMORY: PODMÍNKY GREEN DEALU VOLAJÍ PO ZMĚNĚ

20.03.2024 | Potravinářská komora České republiky podporuje celoevropské zemědělské protesty, které se dnes konají nejen v Česku, ale i v Německu, Belgii, Nizozemsku, Polsku a dalších zemích. Potravináři požadují reálné přenastavení unijní klimatické politiky, snížení byrokratické zátěže a nastavení rovných podmínek pro dovozy potravin ze zemí mimo EU. Prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová se účastní zemědělských protestů na Trutnovsku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.