Kávové automaty

Kávové automaty

02.03.2016 | Jaké jsou základní faktory, které ovlivňují provoz kávových automatů?

Především jde o přívod vody a její patřičnou kvalitu, dodržování základních hygienických norem, připojení k elektřině na místě, kde stojí. Na ulici bychom si také měli dát pozor na automat, který není připojen na vodovodní řad. Většinou to znamená, že je na kávovaru malá výtoč a tím pádem tam voda zůstává dlouho v zásobníku, takže její kvalita je ke konci dobrání samozřejmě pochybná. Tyto automaty jsou méně navštěvované techniky, tudíž čistota a hygiena kávovaru jsou problematické.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Jak poznat maso z českého chovu?

19.11.2019 | Jedním ze způsobů, jak původ masa zjistit, je dívat se u pultu či regálu po označení CZ. To se nachází i na balení masa a má znamenat, že maso pochází od české firmy. Označení má však i svůj háček.

Na vánoční cukroví jedině máslo s 80 % tuku, říká majitel pekárny

08.11.2019 | Odpovídá Jan Zeman, ředitel a majitel Biopekárny Zemanka

Máslo známe asi 2000 let. Orientujete se v jeho kvalitě?

29.10.2019 | Úsloví „mít máslo na hlavě“ pochází se středověku. Trhovci za účelem většího zisku máslo šidili na váze, když byli usvědčeni, museli za trest stát na slunci před lidmi s hroudou másla na hlavě. Výrobci se od dob středověku sice polepšili, o čemž vypovídají i velmi uspokojivé výsledky testů másel, ale i tak najdete na trhu výrobky, které mu jsou podobné, přesto s máslem mají společný tak maximálně tvar. A kdo jiný je od sebe rozezná lépe než informovaný spotřebitel?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Prosincové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont