Kam zajít a co ochutnat v Praze? Tři tipy, které by vám neměly uniknout

Kam zajít a co ochutnat v Praze? Tři tipy, které by vám neměly uniknout

25.06.2020 | Chobotnice, syrový mořský vlk i ovocné knedlíky – zahajte léto jako opravdoví gurmáni. Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Poslední dny v červnu si můžete vychutnat hned tři speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…

<

Na divoké krevety a la plancha do belgické restaurace Bruxx

Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami a lanýžovým olejem nebo divokými krevetami a la plancha s rybím fumetem, šafránovým aioli a domácí bagetou.

Na domácí ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Na týden od 22. do 28. června šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu vymyslel speciální a chuťově nabité menu svých vyhlášených ovocných knedlíků. V Praze totiž široko daleko na lepší nenarazíte. Na své si přijdou jak milovníci kynutých, které budou s jahodami, mandlovou drobenkou, jahodovou pěnou a lahodnou makronkou, odpalovaných, které budou plněny meruňkami sypanými karamelem s vanilkovou espumou, tak tvarohových s borůvkami, levandulovou zmrzlinou a omáčkou z javorového sirupu. Netrapte se s nimi doma a vyrazte na českou tradiční delikatesu do Parlamentu.

Na jediné ceviche v Česku do asijské restaurace Sia

Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má s asijskou kuchyní společnou tradici už od 17. století, kdy emigranti z Asie začali v Jižní Americe míchat dohromady vlastní ingredience s místními. A o tom, že je ceviche skutečně výjimečné jídlo, svědčí i to, že ho nikdo jiný v ČR nedělá. V Sie vám ho připraví z mořského vlka, tygřích krevet a mušlí sv. Jakuba.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

EU a Čína podepsaly dohodu o ochraně místních produktů

15.09.2020 | Krátce před začátkem videokonference lídrů institucí Evropské unie s prezidentem Číny Si Ťin-pchingem podepsaly obě strany dohodu, která zajišťuje ochranu stovky potravinářských a zemědělských produktů typických pro jednotlivé země. Mezi geograficky chráněnými názvy budou například parmská šunka, irská whiskey nebo řecký sýr feta.

Čokoláda má svátek! Tak na zdraví

13.09.2020 | Dnes je Mezinárodní den čokolády, víte to? Připomeňme si tedy, odkud se vzala, v čem je její přínos a jak vybírat tu kvalitní.

Díky narozeninám své dcery dnes dovážím měsíčně 3 kamiony potahovací hmoty na dorty

16.09.2020 | Nikdy nepekla a přesto dnes vede firmu, která dodává potahovací hmotu cukrářkám po celém Česku a části Evropy. Jak vidí sladký svět Monika Grgulová, zakladatelka Dortisimo.cz?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont