Kam zajít a co ochutnat v Praze? Tři tipy, které by vám neměly uniknout

Kam zajít a co ochutnat v Praze? Tři tipy, které by vám neměly uniknout

25.06.2020 | Chobotnice, syrový mořský vlk i ovocné knedlíky – zahajte léto jako opravdoví gurmáni. Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Poslední dny v červnu si můžete vychutnat hned tři speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…

<

Na divoké krevety a la plancha do belgické restaurace Bruxx

Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami a lanýžovým olejem nebo divokými krevetami a la plancha s rybím fumetem, šafránovým aioli a domácí bagetou.

Na domácí ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Na týden od 22. do 28. června šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu vymyslel speciální a chuťově nabité menu svých vyhlášených ovocných knedlíků. V Praze totiž široko daleko na lepší nenarazíte. Na své si přijdou jak milovníci kynutých, které budou s jahodami, mandlovou drobenkou, jahodovou pěnou a lahodnou makronkou, odpalovaných, které budou plněny meruňkami sypanými karamelem s vanilkovou espumou, tak tvarohových s borůvkami, levandulovou zmrzlinou a omáčkou z javorového sirupu. Netrapte se s nimi doma a vyrazte na českou tradiční delikatesu do Parlamentu.

Na jediné ceviche v Česku do asijské restaurace Sia

Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má s asijskou kuchyní společnou tradici už od 17. století, kdy emigranti z Asie začali v Jižní Americe míchat dohromady vlastní ingredience s místními. A o tom, že je ceviche skutečně výjimečné jídlo, svědčí i to, že ho nikdo jiný v ČR nedělá. V Sie vám ho připraví z mořského vlka, tygřích krevet a mušlí sv. Jakuba.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Tak trochu zvláštní delikatesy aneb Kde vás pohostí hadí polévkou nebo tarantulí?

13.07.2020 | Ve světě existuje mnoho zajímavých lahůdek, které mohou obohatit váš stůl nebo vaši dovolenou. O některých z nich píše francouzský deník Le Figaro:

Pro mořské plody do večerky raději nechoďte

13.07.2020 | Inspektoři SZPI a SVS odhalili v Hrobčicích na Teplicku nelegální sklad mořských plodů a ryb. Maso bylo skladované ve zcela neadekvátních podmínkách, provozovatel prodejny navíc nebyl schválený a registrovaný k přepravě živočišných produktů.

Košík rozjíždí farmářské bedýnky, jejich obsah se bude měnit každý týden

13.07.2020 | Šestikilový výběr pravidelně se měnící sezónní zeleniny z nejúrodnější české černozemě, pěstované tradičními zelinářskými postupy bez chemie. Online supermarket Košík.cz zařazuje do své nabídky farmářské bedýnky, které pro něj exkluzivně připravuje rodinná farma Jamboz.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont