Kakao

Kakao

11.04.2014 | Jaký je správný postup při přípravě kakaa?

<

Především potřebujeme kvalitní suroviny, vlastní postup pak můžeme shrnout do tří kroků:

  1. Z kakaového prášku, cukru a trošky horkého mléka utřeme jemnou kašičku.
  2. Kašičku pak lehce prošleháme se zbylým horkým mlékem  
  3. Za stálého míchání necháme krátce přejít varem. Mléko se však nesmí vařit. Var totiž může změnit strukturu bílkovin a mléko získá nevábnou vůni.
PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Vše má svá pravidla. Víte, jak na nákup okurky nebo cukety?

07.08.2020 | Okurky patří k základnímu sortimentu zeleniny a na pultech obchodů se s nimi dá setkat po celý rok. V zimě a časně jarních měsících se dovážejí ze Španělska za vcelku příznivé ceny. Podobně je tomu u cuket. Ty jsou nejlevnější právě v letním období. Víte ale podle čeho si je vybrat?

Také odkrajujete špičku banánu?

07.07.2020 | Také vás babičky s oblibou strašily, že nesmíte jíst špičky od banánů, protože mohou být jedovaté?

Všechno má své místo, u potravin to platí dvojnásob

15.05.2020 | Z karanténních důvodů se mnozí zásobili větším množstvím potravin. Víte, jak různé suroviny správně skladovat, tak aby vydržely čerstvé a nepodlehly rychlé zkáze? Přinášíme několik základních doporučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont