Kakao

Kakao

11.04.2014 | Jaký je správný postup při přípravě kakaa?

<

Především potřebujeme kvalitní suroviny, vlastní postup pak můžeme shrnout do tří kroků:

  1. Z kakaového prášku, cukru a trošky horkého mléka utřeme jemnou kašičku.
  2. Kašičku pak lehce prošleháme se zbylým horkým mlékem  
  3. Za stálého míchání necháme krátce přejít varem. Mléko se však nesmí vařit. Var totiž může změnit strukturu bílkovin a mléko získá nevábnou vůni.
PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

3 odborníci vyvrací 10 mýtů o mase, které stále ještě kolují mezi spotřebiteli

25.06.2020 | maso je jediným plnohodnotným zdrojem bílkovin využitelných pro lidské tělo a také rezervoárem vitamínů, zvlášť A, E, D a B. Předpokladem je samozřejmě konzumace masa kvalitního. Naštěstí je ho na českém trhu dostatek. Stačí si jen SPRÁVNĚ vybrat a nepodléhat mýtům, které přežívají po celé generace.

Ničí vám slimáci úrodu? Zkuste tyto tipy!

05.08.2020 | Zatímco sucho zmizelo i z hlubších úrovní půdy, vlhký rok přinesl větší výskyt některých škůdců, s kterými se potýkají zejména zahrádkáři. Více než v minulých letech se daří zejména slimákům. Jak na ně?

Také odkrajujete špičku banánu?

07.07.2020 | Také vás babičky s oblibou strašily, že nesmíte jíst špičky od banánů, protože mohou být jedovaté?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont