Jó třešně zrály! Upečte z nich skvělý štrúdl

Jó třešně zrály! Upečte z nich skvělý štrúdl

12.08.2020 Jana Čiháková

Štrúdl z jablek je klasika. Třešně si ale také výborně rozumí s listovým těstem a když přidáte ještě mascarpone, vznikne neodolatelná kombinace, která si to namíří na vaše chuťové pohárky!

Ingredience: 

kvalitní listové těsto, třešně, mascarpone, cukr, vejce, šlehačka

Postup: 

Mascarpone promícháme se žloutky (na 200 g mascarpone 1 žloutek) a cukrem, je důležité míchat opatrně, aby se hmota nesrazila a zůstala krémová. Na závěr přidáme třešně. Při použití mražených je důležité nechat ovoce rozmrznout a vycedit šťávu, tu svaříme s cukrem do konzistence sirupu. Vznikne tak omáčka, kterou štrůdl při servírování ozdobíme. Takto připravenou směs naneseme na rozválený plát listového těsta, který jsme před tím potřeli rozšlehanými vejci z vnitřní strany, důkladně zavineme, aby směs nevytekla ven, celý závin potřeme opět rozšlehanými vejci a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C 15–20 minut. Závin podáváme s čerstvou šlehačkou a omáčkou.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.