Jim Beam oslaví narozeniny, je s námi už 225 let

Jim Beam oslaví narozeniny, je s námi už 225 let

03.08.2020 Jana Čiháková

Receptura bourbonu je stále tajemstvím. Opatruje a vylepšuje ji v pořadí již sedmá generace. Letošní výročí 225 let od založení má oslavovat dosavadní úspěchy a být zároveň příslibem dalších příjemných zážitků spojených s Jim Beam pro všechny jeho příznivce.

Historii značky Jim Beam začali psát v 18. století Böhmovi, německá rodina, která se vydala do Ameriky splnit si své podnikatelské sny. Usazeni v Kentucky, s novým příjmením Beam, začali pěstovat kukuřici. Její přebytky vypálili a nechali ležet v dubových sudech. Přestože v Americe byla tou dobou populární žitná, nebál se mladý James Beam riskovat a nabídnout trhu Kentucky Straight Bourbon Whisky podle Beamovy rodinné receptury. Oproti žitné vynikal bourbon jemnější a sladší chutí, což si Američani a posléze i zbytek světa velice oblíbil.

V dnešní době si Jim Beam můžete objednat ve více než 120 zemích světa. Oproti řadě ostatních bourbonů zraje Jim Beam v silně vypálených sudech minimálně 4 roky, proto dosahuje vanilkově kořeněného aroma s letmým dotekem karamelu a čistým závěrem.   

Bourbon si vychutnáte jak v čisté podobě, tak i v řadě míchaných drinků. Perfektním letním osvěžením je například Jim Beam s colou, kde se příjemně harmonizuje kořenitý charakter anebo Jim Beam Kentucky Storm, jehož základem je Jim Beam Honey v kombinaci se zázvorovou limonádou a limetovou šťávou.


Mohlo by vás zajímat

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.