Jídelníček diabetika

Jídelníček diabetika

21.02.2016 | Jaké potraviny by měly být základem jídelníčku diabetika?

Základ jídelníčku diabetika tvoří potraviny se složenými sacharidy. Množství se liší podle druhu ordinované diety. Přednost by měly mít potraviny s vyšším obsahem vlákniny a nižším glykemickým indexem, jako jsou celozrnné výrobky, například rýže natural, celozrnné těstoviny, pečivo z celozrnné mouky.
Pozor také na výběr bílkovinných potravin, protože potraviny živočišného původu mají rozdílné množství tuku, a ty z rostlinných zdrojů jsou charakteristické vysokým obsahem sacharidů.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Vaše práva v restauraci: Nepochutnali jste si? Braňte se!

06.06.2019 | Stejně jako můžete reklamovat vadné zboží v obchodě, nebojte se ozvat i v restauraci. A nejen, když je maso cítit nebo je málo propečené, šanci máte, i když jídlo nesplní vaše očekávání, nebo jste si pod ním představovali něco jiného.

Označování potravin

07.12.2015 | Jaký je rozdíl mezi termíny „Spotřebujte do“ a „Minimální trvanlivost“?

Jen prevařit nestačí, nákup kojenecké vody má svůj význam

01.07.2019 | Slyšeli jsem, že voda z kohoutku prý v některých lokalitách ČR splňuje parametry kojenecké vody, takže tu není třeba nakupovat v balených verzích. Pozor, není to tak docela pravda!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červencové číslo koupíte od 24. 6. v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont