Jídelníček diabetika

Jídelníček diabetika

21.02.2016 | Jaké potraviny by měly být základem jídelníčku diabetika?

Základ jídelníčku diabetika tvoří potraviny se složenými sacharidy. Množství se liší podle druhu ordinované diety. Přednost by měly mít potraviny s vyšším obsahem vlákniny a nižším glykemickým indexem, jako jsou celozrnné výrobky, například rýže natural, celozrnné těstoviny, pečivo z celozrnné mouky.
Pozor také na výběr bílkovinných potravin, protože potraviny živočišného původu mají rozdílné množství tuku, a ty z rostlinných zdrojů jsou charakteristické vysokým obsahem sacharidů.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Označování potravin

07.12.2015 | Jaký je rozdíl mezi termíny „Spotřebujte do“ a „Minimální trvanlivost“?

Inventura potravinových zásob: V těchto případech už dejte jídlo do koše!

21.05.2019 | Omezování plýtvání potravinami je naprostá nutnost. Ovšem ne za každou cenu. V některých situacích jídlu nenáleží nic jiného než "odpočinek" v odpadkovém koši.

Data spotřeby

26.08.2014 | Je pravda, že z potravin zmizí datum spotřeby?

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.