Jídelníček diabetika

Jídelníček diabetika

21.02.2016 | Jaké potraviny by měly být základem jídelníčku diabetika?

Základ jídelníčku diabetika tvoří potraviny se složenými sacharidy. Množství se liší podle druhu ordinované diety. Přednost by měly mít potraviny s vyšším obsahem vlákniny a nižším glykemickým indexem, jako jsou celozrnné výrobky, například rýže natural, celozrnné těstoviny, pečivo z celozrnné mouky.
Pozor také na výběr bílkovinných potravin, protože potraviny živočišného původu mají rozdílné množství tuku, a ty z rostlinných zdrojů jsou charakteristické vysokým obsahem sacharidů.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Označování potravin

07.12.2015 | Jaký je rozdíl mezi termíny „Spotřebujte do“ a „Minimální trvanlivost“?

Kávové automaty

02.03.2016 | Jaké jsou základní faktory, které ovlivňují provoz kávových automatů?

Data spotřeby

26.08.2014 | Je pravda, že z potravin zmizí datum spotřeby?

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!