recepty  

Je libo jeden Útěk do Mexika?

Je libo jeden Útěk do Mexika?

21.06.2011 Redakce

Letní grilování či jakákoli jiná letní párty jsou skvělou příležitostí, jak strávit s přáteli pohodový večer za přítomnosti dobrého jídla a pití. Chcete-li svým přátelům letos umíchat nejen dobrou náladu, ale také jedinečný drink, nechte se inspirovat těmito recepty.

Mezi nejoblíbenější letní nápoje se jednoznačně řadí mojito. Tímto klasickým osvěžujícím drinkem jistě své hosty nikdy nezklamete! Což takhle ale vyzkoušet něco nového a ne příliš tradičního? Nezapomeňte však při přípravě nápoje zvolit kvalitní ingredience. Jedinečné příchutě džusů Relax Exotica báječně podtrhnou osvěžující a netradiční chuť každého koktejlu. Záleží už jen na vás, zda zvolíte příchuť kokosu, kaktusu, zeleného banánu či limetky. 

drink

MOJITO

 

5 cl karibský bílý rum

15 cl Relax Exotica limetka

limetka a lístky máty na ozdobu

Do skleničky vložíme pár kostek ledu, nalijeme rum a dolijeme džusem Relax Exotica limetka. Promícháme lžičkou, ozdobíme plátkem limetky a lístky máty.

drink2ÚTĚK DO MEXICA

 

5 cl vodka

15 cl Relax Exotica kaktus

1 cl čerstvé citrónové šťávy

plátek jablka a pomerančová kůra na ozdobu

V šejkru promícháme vodku, Relax Exotica kaktus a čerstvou citrónovou šťávu. Přelijeme do sklenice s ledem a ozdobíme plátkem jablka a pomerančovou kůrou.

drink3KAKTUS

2 cl tequila

5 cl Relax Exotica kaktus

2 cl čerstvé limetkové šťávy

sůl a výseč citrónu na ozdobu

V šejkru promícháme tequilu, Relax Exotica kaktus a čerstvou šťávu z limetky, přelijeme do sklenice s ledem a ozdobíme solí a výsečí citrónu.

 

 


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.