recepty  

Janssonovo pokušení (Jansonss Festelse)

Janssonovo pokušení (Jansonss Festelse)

26.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová

Vyzkoušejte švédské národní jídlo - brambory s ančovičkami.

Doba přípravy: 75 minut, na 1 pekáč

Ingredience: 2 velké cibule, 14 filet z ančoviček, 6 brambor, 1 a 1/2 hrnku šlehačky, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Částí rozpuštěného másla vymažeme pekáč. Na zbytku másla osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Dno pekáče poklademe bramborami, na ně cibuli, ančovičky a navrch naskládáme zbytek brambor. Vše zalijeme polovinou šlehačky a posypeme strouhankou. Dáme zapékat, celkem pečeme asi 45 minut. Krátce před koncem pečení zalijeme druhou polovinou šlehačky. 


Mohlo by vás zajímat

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.