Jak správně značit potraviny: Zveme Vás na bezplatný seminář!

Jak správně značit potraviny: Zveme Vás na bezplatný seminář!

25.02.2020 Jana Čiháková

Vážení výrobci potravin,

nevíte si rady, co všechno musí obsahovat etiketa Vašeho výrobku? Tápete v oblasti legislativních požadavků na označování potravinářských výrobků? Rádi byste zkusili štěstí v 11. ročníku soutěže o značku Regionální potravina? Tak právě pro Vás je určen seminář na téma „Jak správně značit potraviny?“, který se koná v rámci projektu Regionální potravina pod záštitou Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.

Během semináře se dozvíte obecné informace a pravidla o soutěži Regionální potravina v roce 2020, včetně legislativních požadavků na označování potravinářských výrobků, které budou doplněny praktickými zkušenostmi a ukázkami zástupců Ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. V rámci semináře bude možné konzultovat s přednášejícími i konkrétní případy značení jednotlivých výrobků.

Bližší informace včetně termínů, míst konání a harmonogramu semináře naleznete v přiložené pozvánce.

Závazné přihlášky na akci naleznete na www.foodnet.cz/rp (maximální kapacita míst je omezena). Kontaktní osoba je Ing. Adéla Svobodová, e-mail: svobodova@foodnet.cz.

SEMINÁŘ JE URČEN PRO MALÉ A STŘEDNÍ VÝROBCE ZEMĚDĚLSKÝCH A POTRAVINÁŘSKÝCH VÝROBKŮ A JE ZCELA BEZPLATNÝ.


Mohlo by vás zajímat

ZOUFALE MÁLO! V PŘÍJMU VLÁKNINY BY SE MĚLI ČEŠI POLEPŠIT

26.03.2024 | Vláknina je jednou z důležitých složek v našem jídelníčku, na kterou se bohužel často zapomíná. „Vláknina přitom přináší mnoho benefitů a její dostatečný příjem slouží jako prevence mnoha onemocnění,“ vysvětluje Veronika Pourová, nutriční terapeutka a technoložka potravin.

ZRÁDNÉ TEKUTÉ KALORIE: DO DENNÍHO PŘÍJMU ZAPOČÍTEJTE KÁVU I DŽUS

04.04.2024 | Jídelníček si možná pečlivě hlídáte, jenže kdo do něj započítává i nápoje? Přitom se právě v těch kolikrát ukrývají astronomické obsahy cukru.

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.