Jak si vychutnat kávu v letním období?

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

<

Espresso, nápoj o objemu 25-30 ml, je celosvětový fenomén pocházející z Itálie, který přináší intenzivní zážitek. Jednoduchou letní variantou pro velmi horké dny je ledové espresso, kdy se do připraveného espressa vloží kostka ledu. „Espresso je nejvhodnější příprava kávy pro zachování všech zdraví prospěšných látek, jako jsou antioxidanty, látky působící proti volným radikálům. Italové vymysleli espresso také proto, aby vysokým tlakem vody koncentrovali všechny povzbuzující látky z kávy do malého objemu teplého nápoje, který je povzbudí a pozitivně ovlivní intelektuální i fyzickou výkonnost. Díky krátké době přípravy se do něj navíc neuvolňují třísloviny a další látky zatěžující organismus,“ vysvětluje Petra Knapová, marketingová manažerka společnosti Segafredo Zanetti CR.

Oblíbenou letní variantu představuje řecký způsob přípravy ledové kávy, tzv. frappé. Tato ledová káva s pěnou se připravuje z rozpustné kávy, vody, cukru, mléka, ledu a pije se brčkem. Není divu, že v tomto letním období je osvěžující frappé žádaným nápojem v českém pavilonu na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně, jehož je Segafredo partnerem.

frappe

 Recept na řeckou přípravu ledové kávy - frappé

Ingredience:

  • 3 g rozpustné kávy (Segafredo Espresso Liofilizzato)
  • 100 ml vody
  • 1 – 2 sáčky cukru
  • 100 ml mléka
  • cca 12 kostek ledu  
  • frappovač, shaker nebo tyčový mixér
  • nádoba o objemu 0,5 litru
  • brčko

Postup: Do nádoby se nalije 100 ml studené vody a nasype se do ní rozpustná káva a cukr. Směs se napění ve frappovači nebo pomocí shakeru či tyčového mixéru. Poté se přidá led a vše se dolije 100 ml mléka. Podává se s brčkem.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Osud jménem ořechový dort

17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.

Jó třešně zrály! Upečte z nich skvělý štrúdl

12.08.2020 | Štrúdl z jablek je klasika. Třešně si ale také výborně rozumí s listovým těstem a když přidáte ještě mascarpone, vznikne neodolatelná kombinace, která si to namíří na vaše chuťové pohárky!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont