Jahodový cheesecake ke Dni dětí!

Jahodový cheesecake ke Dni dětí!

30.05.2019 | Máte rádi sušenky Oreo? To je dobře, právě ty jsou totiž hlavní ingrediencí nepečeného dortu. Připravte jej dětem - anebo s dětmi. Je to jednoduché.

Budete potřebovat

  • 2 balení Oreo Strawberry Cheesecake 154g
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce nastrouhané hořké čokolády
  • 750 g nízkotučného tvarohu
  •  300 g smetanového sýru (Philadelphia nebo Lučina)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
  • 60 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • hrstka jahod

Postup

1. V robotu rozdrtíme jedno balení sušenek Oreo. Pokud nemáme robot, lze sušenky rozlámat
ručně v mikrotenovém či textilním sáčku. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným
máslem a s hoblinkami čokolády. Směsí pokryjeme dortovou formu (včetně okrajů). A dáme
vychladnout do ledničky.


2. Z tvarohu, sýra, vajec, cukru, mouky a nastrouhané citrónové kůry vytvoříme hladkou směs,
kterou vylijeme do dortové formy. Zbytek Oreo sušenek rozdrtíme a přidáme do těsta. Pro
barvu i chuť do těsta přidáme i pár jahod.


3. Troubu předehřejeme na 170° (na dno trouby je dobré dát pekáč plný vody. Díky tomu
předejdeme během pečení popraskání dortu). Pečeme do ztuhnutí cca 30–40 minut. Po
vychladnutí dort dáme ještě na noc do ledničky. Dle libosti zdobíme jahodami.
Dobrou chuť!

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Je libo dortík? Máme recept přímo od cukrářského mistra!

16.05.2019 | Maďarský Dobošův dort s chilli twistem podle Josefa Maršálka vás dostane nejen svou chutí, ale i poměrně snadnou přípravou!

Privátky BILLY porazily ve Volbě Spotřebitelů i ostřílené stálice

14.06.2019 | Společnost BILLA zabodovala v letošní anketě Volba spotřebitelů 2019, kde získala hned několik ocenění. Šest z nominovaných produktů napříč privátními řadami byly zvoleny novinkami roku 2019 v několika kategoriích, ocenění si odnesly výrobky privátních značek BILLA, BILLA Premium, Clever A FREE.

Tatarák nemusí být jen hovězí, zkuste tento z jehněčího masa

05.06.2019 | Dejte šanci neotřelým chutím. Vyzkoušejte jehněčí sekaný tartar s mátou, hruškou a zrajícím ovčím sýrem podle receptu Jardy Žídka z Grang Hotelu River Park a přesvědčte, že jste mistři vařečky i toho největšího fajnšmekra.

Vychází červnový CZ TEST

V prodeji již od 27. 5.