Inspekce zakázala doplněk stravy z USA, obsahoval steroidy

Inspekce zakázala doplněk stravy z USA, obsahoval steroidy

02.10.2018 ČTK

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila stáhnout z trhu doplněk stravy, který obsahoval nepovolené látky včetně anabolických steroidů a léčiv.

Doplněk americké značky Warrior Labz Spartan Warrior Series v Česku prodávala přes internet společnost USA-3D se sídlem v Klášterci nad Ohří, která se specializuje na fitness výživu.

"Laboratorní analýza SZPI v doplňku stravy prokázala přítomnost hned šesti nepovolených látek včetně anabolických steroidů a v potravinách nepovolených léčiv," oznámil novinářům mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Konkrétně šlo o balení 90 kapslí šarže LOT 2428E. Potravinářská inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži doma, aby výrobek nekonzumovali. Inspekce s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JEDNA PANÍ POVÍDALA... KDE SE VZAL MÝTUS O RECYKLOVANÉM MLÉKU?

04.12.2023 | „Skandál s mlékem! Je to vůbec možné??? A úřady to nevidí…“ Podobné poplašné zprávy s tímto podtextem kolovaly a bohužel stále kolují po internetu. Podle nich trvanlivé mléko, které se nespotřebuje do data trvanlivosti, prodejce vrátí zpracovateli. Zpracovatel pak krabici otevře, mléko znovu převaří a opět zabalí a odešle do prodeje. Toto kolečko může otočit až pětkrát. Jenže co je na tom pravdy?

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

ZA 5 MINUT 12: VETERINÁŘI ODHALILI TISÍCE PROŠLÝCH VÝROBKŮ NA OLOMOUCKU

20.10.2023 | Veterinární inspektoři z Olomouckého kraje odhalili v Lipníku nad Bečvou nelegální sklad potravin. V něm se nacházelo bezmála 17 tun potravin živočišného původu (zejména ryby, mořské plody, hovězí a drůbeží maso) a 4 000 kusů vajec. Část potravin byla prošlá. Provozovateli hrozí ve správním řízení sankce ve výši až 500 000 Kč.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.