23.07.2015 Jaroslav Panenka
Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.
Doba přípravy: 90 minut, na jednu bábovku
Ingredience: 2 hrnečky moučkového cukru, 1/2 hrnečku oleje, 1/2 hrnečku mléka, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 1 borůvek, 1/2 kypřícího prášku
Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku i kypřící prášek. Do těsta vmícháme borůvky – mohou být čerstvé i kompotované (ty nejdříve scedíme a necháme okapat). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Poté počkáme, až vychladne, opatrně ji vyklopíme a pocukrujeme.
24.07.2015 | Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.