Hrnečková bábovka s borůvkami

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

<

Doba přípravy: 90 minut, na jednu bábovku

Ingredience: 2 hrnečky moučkového cukru, 1/2 hrnečku oleje,  1/2 hrnečku mléka, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 1 borůvek, 1/2 kypřícího prášku

Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku i kypřící prášek. Do těsta vmícháme borůvky – mohou být čerstvé i kompotované (ty nejdříve scedíme a necháme okapat). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Poté počkáme, až vychladne, opatrně ji vyklopíme a pocukrujeme.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Brazilské barbecue

24.07.2015 | Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.

Kotlety ve šlehačce podle babičky Káji

16.01.2015 | Oblíbený recept moderátora Vojty Bernatského může rozvonět i vaši kuchyni.

Špagety po uhlířsku

20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont