Grog s pečeným jablkem

Grog s pečeným jablkem

20.10.2014 | Osvěžte českou rumovou klasiku lahodným a voňavým moštem.

<

Ingredience: 1 l hroznového moštu (např. Agni), 1 dl rumu, 1 lžíce cukru krystal, 1 balení skořicového cukru, 2 jablka, 1 lžíce medu květového lesního, 1 lžíce brusinek, celá skořice, několik hřebíčků a citronová kůra

Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky, posypeme skořicovým cukrem, potřeme medem a vložíme na chvíli zapéct na pečicím papíru pod gril. Mošt s celou skořicí, cukrem a hřebíčkem přivedeme k varu. Do sklenice vložíme rozpečené jablko, několik brusinek a vše zalijeme horkým moštem, pak přidáme rum a na dozdobení citronovou kůru.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Zařaďte do jídelníčku ufo! Nejlépe chutná zapečené s parmezánem

08.07.2020 | Třebaže se v kuchyních až tak často nevidí, není patizon nic jiného než odrůda tykve obecné. Ačkoliv pro svůj netypický vzhled sklízí hned několik přezdívek – například „ufo“, má řadu výhod, díky kterým by měl mít místo i ve vašem jídelníčku.

Skvělá rozkvetlá Pavlova. Tu musíte vyzkoušet!

19.05.2020 | Sněhové pusinky zdobené něžnými květy patřily mezi vůbec první květinové recepty z mé kuchyně. Můj syn Kryštof mne již tehdy podporoval a povzbuzoval, ačkoli sotva viděl na kuchyňskou linku.

Už jste někdy ochutnali "boží milosti"? Recept od Pavla Berkyho

10.06.2020 | Říká se jim také fánky a tradičně se pekly v době masopustu. S trendem návratu ke staročeským receptům ale ožívají. Vyzkoušejte je. provoní celý byt a jejich křupavost je návyková. Určitě si je oblíbíte a zařadíte do svého jídelníčku častěji.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont