25.06.2015 Redakce
Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.
Ingredience: 150 g kozího sýra (například Président Buche fondante de chevre), 2 červené řepy (uvařené), 1 dl smetany na vaření, svazek pažitky, sůl a pepř
Postup: Rozmixujte červenou řepu se smetanou a 100 g kozího sýra Président (50 g sýra si nechte bokem pro konečné dozdobení). Osolte a opepřete. Nalijte směs do misek, ozdobte zbytkem kozího sýra pokrájeného na kostky a posekanou pažitkou.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.