Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Ingredience: 150 g kozího sýra (například Président Buche fondante de chevre), 2 červené řepy (uvařené), 1 dl smetany na vaření, svazek pažitky, sůl a pepř

Postup: Rozmixujte červenou řepu se smetanou a 100 g kozího sýra Président (50 g sýra si nechte bokem pro konečné dozdobení). Osolte a opepřete. Nalijte směs do misek, ozdobte zbytkem kozího sýra pokrájeného na kostky a posekanou pažitkou.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kouzla a čáry s podzimními surovinami z našeho kraje

29.10.2019 | S nadcházejícím podzimem dozrává spousta lokálního ovoce, zeleniny a plodů, které jsou typické pro náš kraj. Ale protože je jich všude plno a jsou snadno k sehnání, občas na jejich úžasné vlastnosti zapomínáme.

Proč jíst slávky a jak je má nejraději šéfkuchař Filip Sajler?

16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.

Lahodné osvěžení z mrazáku

02.07.2015 | Jaké by to bylo léto bez lahodné zmrzliny? V parném létě máloco osvěží tak jako ledová pochoutka. Různých druhů jsou plné regály v obchodech, ale co zkusit zmrzlinu domácí bez jakýchkoli éček? Její příprava je jednoduchá, a pokud rádi experimentujete, domácí zmrzliny jsou pro vás ideální – fantazii se meze nekladou.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Únorové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont