regiony  

Gastronomický festival Jídlo z blízka

Gastronomický festival Jídlo z blízka

23.06.2014 Redakce

Navštivte festival Jídlo z blízka ve dnech 7. až 31. července. Ochutnáte degustační menu z vybraných regionálních surovin.

Byl zahájen on-line prodej festivalových menu v restauracích zapojených do gastrofestivalu Jídlo z blízka. Snadná rezervace míst a platba menu probíhá na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si můžete také místo na dílnách či degustacích doprovodného programu.

 1

Jste milovníci dobrého jídla a budete trávit alespoň část léta v Brně? Zajímáte se o to, odkud jídlo pochází? Právě pro vás budou od 7. do 31. července připravena v rámci festivalu Jídlo z blízka speciální degustační menu z regionálních surovin za festivalové ceny či kulinářské dílny ve vybraných brněnských restauracích.

 2

Po tři červencové týdny si můžete užívat jedinečná tříchodová menu připravená z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů. „Letošní novinkou je angažmá mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům“, říká Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.

3

V nabídce najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Lucie Frgalová doplňuje: „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich dohledem si můžete vyzkoušet řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.“

Čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.

Zlatými partnery festivalu jsou společnosti RSJ a Mikrofarma. Festival také podporují Městská část Brno-střed a Kávéeska, společnosti Restu.cz, Sklizeno, Tierra Verde, Knihy Dobrovský, Tiskárna Helbich a Nadace Partnerství.

           

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

Dožínkové slavnosti ve znamení lahodných pstruhů

30.07.2014 | Pochutnejte si na čerstvých pstruzích od největšího českého producenta pstruha duhového na festivalu „Dožínkové slavnosti aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolář na Vysočině“

Přehlídka v Prachaticích nabídne sýry, víno a ryby

09.06.2014 | Přehlídky Sýry, ryby a víno v Prachaticích se zúčastní přes 30 vinařství z České a Moravské vinařské oblasti, ale také ze Slovenska a Itálie.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.