Farmářské trhy v Praze pokračují i v listopadu a prosinci

Farmářské trhy v Praze pokračují i v listopadu a prosinci

05.11.2019 Jana Čiháková

Zajít na farmářské trhy mohou lidé v Praze přes klesající teploty i v listopadu a prosinci. Některé trhy budou fungovat celý advent, na Náplavce se uskuteční ještě 28. prosince předsilvestrovský trh.

Také na náměstí Jiřího z Poděbrad by se prodejci mohli před koncem roku vrátit. Zelinářské stánky postupně nahradí pekařské a cukrářské výrobky nebo vánoční zboží, vyplynulo z ankety ČTK mezi organizátory farmářských trhů v hlavním městě.

V Dejvicích se budou farmářské trhy na Kulaťáku, tedy na Vítězném náměstí, dále konat každou sobotu až do 21. prosince od 08:00 do 14:00. Stánky se zeleninou postupně nahradí dárkové zboží. Prodejce pořadatelé právě vybírají, uvedla za spolek Farmářské trhy Andrea Vodňanská. Každou sobotu trhy podle jejího odhadu navštíví zhruba 5000 až 6000 lidí. "Lidé možná méně nakupují suroviny, ale více jedí a tráví na trhu obecně víc času. Proto pro ně připravujeme chillout zónu s možností posezení v létě venku a v zimě ve velkém stanu. Na každém trhu funguje dětský koutek s dílnami. Budeme vyrábět, draky, ozdoby, přáníčka. Na každém trhu hraje hudba," doplnila.

Také trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad budou fungovat určitě do 21. prosince. Správa zbytkového majetku městské části Praha 3, která trhy organizuje, uvažuje, že by je mohla uspořádat ještě po Vánocích. "Už jsme měli trhy na Silvestra, které se těšily poměrně velkému zájmu, kdy lidé s chutí přišli na svařák. Záleží ale, zda se domluvíme s prodejci," řekla za pořadatele Petra Kalincová.

Trhy se budou do 21. prosince konat na Řezáčově náměstí v Praze 7 a pravděpodobně také na Kubánském náměstí v Praze 10. Na Náplavku budou moct lidé přijít 21. i 28. prosince, uvedl předseda spolku Archetyp Jiří Sedláček, který trhy na těchto místech pořádá.

Farmářské tržiště před obchodním centrem Arkády Pankrác bude fungovat do 18. prosince. Stánkaři na pěší zóně Anděl na Smíchově skončí sezonu 15. listopadu.

Farmářské trhy se konají v mnoha pražských městských částech. Prodávané zboží pravidelně kontrolují veterináři, na dodržování tržního řádu dohlížejí pracovníci magistrátu.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

PREZIDENTKA POTRAVINÁŘSKÉ KOMORY: PODMÍNKY GREEN DEALU VOLAJÍ PO ZMĚNĚ

20.03.2024 | Potravinářská komora České republiky podporuje celoevropské zemědělské protesty, které se dnes konají nejen v Česku, ale i v Německu, Belgii, Nizozemsku, Polsku a dalších zemích. Potravináři požadují reálné přenastavení unijní klimatické politiky, snížení byrokratické zátěže a nastavení rovných podmínek pro dovozy potravin ze zemí mimo EU. Prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová se účastní zemědělských protestů na Trutnovsku.

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.