Dva čeští výrobci lihovin získali medaile na soutěži v USA

Dva čeští výrobci lihovin získali medaile na soutěži v USA

15.05.2018 ČTK

Dva čeští výrobci lihovin uspěli na jedné z největších soutěži lihovin World Spirits Competition 2018 v San Francisku. Palírna Radlík v Jílovém u Prahy získala tří stříbrné medaile a Baron Hildprandt palírny v Blatné zlatou medaili.

Celkem bylo hodnoceno téměř 2500 lihovin od výrobců ze 65 zemí.

Z Palírny Radlík získala stříbrnou medaili tradiční pálenka z jablek uzrálá v dubových soudcích i originální bezinková pálenka v kategorii Eau de Vie. Destilát z vinných hroznů stejným způsobem uspěl i v kategorii vinných brandy a koňaků v konkurenci zvučných jmen jako Camus, Martell, Rémy Martin. Zámecká palírna v Blatné získala za hruškový likér Baron Hildprandt zlatou medaili.

Palírna Radlík je kombinací pěstitelské pálenice a malého ovocného lihovaru. Své produkty tvoří v tradiční měděné dvoukotlové destilační aparatuře malého objemu.

"Po opakovaných úspěších na vizovickém Trnkobraní a Floře košt Olomouc jsme našli odvahu prezentovat naše komerční produkty i ve světové konkurenci," uvedl hlavní destilatér Kamil Kutina.

České lihoviny v soutěži bodovaly i loni mj. stříbrnou medailí pro bylinný likér Becherovka.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

PREZIDENTKA POTRAVINÁŘSKÉ KOMORY: PODMÍNKY GREEN DEALU VOLAJÍ PO ZMĚNĚ

20.03.2024 | Potravinářská komora České republiky podporuje celoevropské zemědělské protesty, které se dnes konají nejen v Česku, ale i v Německu, Belgii, Nizozemsku, Polsku a dalších zemích. Potravináři požadují reálné přenastavení unijní klimatické politiky, snížení byrokratické zátěže a nastavení rovných podmínek pro dovozy potravin ze zemí mimo EU. Prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová se účastní zemědělských protestů na Trutnovsku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.