Domácí tarhoňa

Domácí tarhoňa

12.05.2015 | Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!

<

Doba přípravy: 30 minut, 8 porcí

Ingredience: 500 g těstovinové rýže, 5 lžic slunečnicového oleje, špetka soli, voda

Postup: Rozpálíme olej ve větším hrnci a těstovinu v něm osmažíme za stálého míchání. Délka smažení závisí na tom, jak chceme mít pokrm barevný. Až zrnka dostanou alespoň zlatavou barvu, přelijeme vařící vodou. Musí jí být dvakrát více než těstovin. Výrazněji osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se voda nevyvaří, za občasného míchání. Podáváme jako přílohu k masu či jako hlavní jídlo s kyselou okurkou a další zeleninou.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

Chystáte party? Vyměňte jednohubky za něco originálnějšího + recepty

05.06.2020 | Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont