Dá si někdo sendvič? Tyto tři každý a ještě s chutí

Dá si někdo sendvič? Tyto tři každý a ještě s chutí

27.07.2021 Jana Čiháková

Rychle hotové a ještě k tomu velmi chutné recepty jsou záchranou každé domácnosti. Ale kdo má stále vymýšlet nějaké novinky a oslňovat tak každý den novou chutí celou rodinu a sebe nevyjímaje? Neztrácejte čas probíráním se recepty v kuchařkách. Máme pro vás 3 tipy, které poslouží, když se vám zrovna nebude chtít moc do vaření nebo si nebudete vědět rady.

Sendvič se ztraceným vejcem

Ingredience:

1 ztracené vejce, 2 krajíce chleba, 1 plátek holandské goudy, lžička másla, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, hladkolistá petrželka

Postup:

Připravte si ztracené vejce, lehce opečte krajíce chleba na rozpálené pánvi s kouskem másla. Opečený chléb vložte na talíř, můžete přidat ještě kousek tuhého másla pro lepší chuť a dále na něj postupně pokládejte tři plátky šunky, plátek sýra a přiklopte druhým krajícem. Ztracené vejce opatrně položte na chléb a ozdobte čerstvou petrželkou. A máte hotovu výtečnou snídani na vidličku, snadno a rychle.

Plněná houska se šunkou, vajíčkem a zeleninou

Ingredience:

1 vícezrnná houska, salát, 1 vejce natvrdo (či dle vlastních preferencí), 1 rajče, okurka, pomazánkové máslo, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, plátek salátu

Postup:

Vejce nechte vařit 10 minut v osolené vodě. Než se vajíčko uvaří, nakrájejte si okurku a rajče na kolečka. Připravte si housku, rozkrojte ji na polovinu, ale tak, aby částí zůstala vcelku a namažte pomazánkovým máslem. Dovnitř vložte salát, 3 plátky šunky, vajíčko rozkrájené na plátky, okurku a rajčete.

Tip: Pro výraznější chuť můžete jednu část housky pomazat navíc francouzskou nebo bretaňskou hořčicí. Nebo se místo toho skvěle hodí i trocha majonézy, která svačinu jistě ozvláštní.

Obložená bageta se šunkou a guacamole

Ingredience:

1 velká francouzská bageta, 1 rajče, 1 avokádo, 1 limetka, 2 vajíčka, 4 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy, sůl, pepř, sušený česnek, sladká paprika

Postup:

Nejprve bagetu rozkrojte na dvě stejné části a pak ještě na polovinu. Poloviny opečte na rozpálené pánvi se lžičkou másla. Avokádo si vedle v misce rozmačkejte vidličkou a přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, rajče a šťávu z poloviny limetky. Opečenou bagetu potřete hotovým guacamole, na něj pak položte 2 plátky šunky a ztracené vejce (TIP: pro snadnější přípravu můžete nahradit volským okem, které na konci přiklopíte pokličkou a žloutek se tím uzavře a získá podobnou konzistenci jako ztracené vejce). Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.

Zdroj CZ TEST archiv, foto shutterstock


Mohlo by vás zajímat

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.