recepty  

Čokoládové koule s piemontskými oříšky

Čokoládové koule s piemontskými oříšky

15.10.2014 Redakce

Pokud použijete dia čokoládu, je recept vhodný i pro diabetiky a celiaky.

Ingredience: 100 g čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 1 celý vanilkový lusk, 300 g piemontských oříšků Papa dei Boschi

 Postup: Čokoládu rozlámeme na menší kousky a společně s vanilkovými semínky z celého lusku ji rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se rozpustí, stáhneme plamen a pomalu vmícháme smetanu. Vzniklou směs tvarujeme do kuliček velikosti golfového míčku a poctivě je obalíme v lehce rozdrcených piemontských oříšcích.

Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Tento recept patří k mým oblíbeným, je totiž neskutečně jednoduchý na přípravu a zároveň dává vyniknout chuti jednotlivých ingrediencí, které jsou krásně vyvážené. Do čokoládových koulí se navíc nepřidává žádný cukr, a pokud použijete dia čokoládu, je tento recept vhodný i pro diabetiky či celiaky.“

koule


Mohlo by vás zajímat

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.