Čokoládo-kokosový dort, nepečený raz dva hotový

Čokoládo-kokosový dort, nepečený raz dva hotový

28.03.2019 Jana Čiháková

Máte chuť na sladkou tečku? Připravte si dort podle receptu pekařů a cukrářů Biopekárny Zemanka. Na ozdobui můžete použít i jejich čoko-kokosky, které dotáhnou chuť k dokonalosti.

Budete potřebovat:
Na korpus: 110 g strouhaného kokosu, 2 ušlehané bílky, 60 g tmavého cukru + máslo na
vymazání formy
Na náplň: 300 ml smetany ke šlehání, 300 g kvalitní hořké čokolády, 3 až 4 žloutky + kapka
griotky, ta přece nic nezkazí

Postup:
Troubu předehřejte na 140 °C. Dortovou formu vymažte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte do něj kokos, hmota nesmí být příliš řídká, musí držet pohromadě. Hmotu vymačkejte do vymazané dortové formy na dno a do výšky asi 4 až 5 cm. Pečte 35 až 40 minut do zlatova. Mezitím si připravte náplň. Smetanu dejte do hrnce a zahřejte (nesmí se vařit), přideje čokoládu, nechte rozpustit a neustále míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Zašlehejte do ní žloutky a vylijte na vychladlý korpus. Nechte přes noc v ledničce ztuhnout. Nakonec dort ozdobte sušenkami.


Mohlo by vás zajímat

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.