01.02.2021 | Hledáte zákusek, po kterém vám nebude těžko? Oprašte recept, který dříve platíval za rychlou nouzovku, klasickou mouku ale nahraďte tou rýžovou. Je přirozeně bezlepková a budete se cítit daleko víc fit.
4 vejce
200 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150 g hladké rýžové mouky
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
150 ml oleje
citronová kůra z jednoho citronu
šťáva ze dvou citronů
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Nejprve si rozdělíme všechna vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 200 g moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 150 ml oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh.
Hotové těsto vylijeme do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou a uhladíme ho. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut.
Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.
Zdroj a foto: Pernerka
03.02.2021 | Kaše mají mnoho podob a na to začít není nikdy pozdě. Zkuste jeden z našich receptů, anebo klidně všechny. Uvidíte, že si je oblíbíte.
19.02.2021 | Francouzská potravinářská společnost Danone se dohodla na převzetí amerického výrobce jídla zaměřeného na vegany a vegetariány Earth Island. Dohoda má pomoci francouzské skupině splnit plán zvýšení prodeje rostlinných potraviny do roku 2025 na pět miliard eur (106,8 miliardy Kč) ze současných dvou miliard.
26.02.2021 | Agrární export do Ruska loni pátým rokem za sebou vzrostl, meziročně šlo o 6,2 procenta na rekordních 3,77 miliardy Kč. Daří se vývozu českého piva, kterého se loni vyvezlo ze 812,8 milionu Kč, informovali dnes ČTK zástupci ministerstva zemědělství.