Chystáte party? Vyměňte jednohubky za něco originálnějšího + recepty

Chystáte party? Vyměňte jednohubky za něco originálnějšího + recepty

05.06.2020 | Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

<

Hotdogy s nakládaným zelím

Hotdog je velká věc. Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu či Frankfurtu. Nicméně faktem je, že jsou čím dál oblíbenější i v Česku a celkem suverénně nahradily původní párky v rohlíku. Výhodou hotdogu totiž je, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i další ingredience - například zelí, červenou cibuli a ty správné bylinky.

Na hotdogy:

4 bagetky

8 lžic kečupu 

4 bavorské klobásky, nebo jiné oblíbené párky

8 lžic bílého kysaného zelí

Na karamelizovanou cibulku:

4 červené cibule 1 lžíce třtinového cukru 2 lžíce balsamica

1 lžíce másla snítka tymiánu špetka soli 

Postup:

Dejte párky na gril a mezitím si připravte karamelizovanou cibulku. Cibule nakrájejte na měsíčky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli, tymián a zprudka vše osmahněte dozlatova. Pak přisypte třtinový cukr, cibulku nechte zkaramelizovat, stáhněte oheň a pomalu duste. Nakonec přilijte balsamico, osolte a pěkně promíchejte. Bagetky rozkrojte podélně a nechte je prohřát na grilu. Párečky už budou možná hotové, tak je přesuňte na připravený tác. Bagety potřete dávkou kečupu, přidejte párky, zelí a navrch cibulku.

 

Šťavnatá prsíčka v kečupu s tymiánem

Aby grilované maso získalo tu správnou chuť, je dobré vymyslet správnou marinádu a předem ho naložit. Přesto se nemusíte trápit ničím složitým - postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.

 

Ingredience:

2 kuřecí prsa

2 dcl olivového oleje

snítka čerstvého tymiánu

6 lžic kečupu Otma sůl a pepř dle chuti

oblíbený salát jako příloha

 

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc. Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pomažte kečupem. Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nechytnou pěkně načervenalou barvu. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se salátkem a kečupem. 

Plněné brambory se zeleninovým chutney

Jacket potato je dalším super jednoduchým, a přitom cool pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney. 

Ingredience

4 velké brambory

100 g nastrouhané goudy

čerstvá rukola dle chuti

kečup

Na chutney:

1 lilek

3 malé červené papriky (kapie)

1 červená cibule

3 lžíce pikantního kečupu

2 lžíce olivový olej

sůl

1 lžíce balsamico

 

Postup:

Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Jó třešně zrály! Upečte z nich skvělý štrúdl

12.08.2020 | Štrúdl z jablek je klasika. Třešně si ale také výborně rozumí s listovým těstem a když přidáte ještě mascarpone, vznikne neodolatelná kombinace, která si to namíří na vaše chuťové pohárky!

Uzavřít restaurace ve 22 hodin? Provozovatelé přijdou o 30 % tržeb

23.09.2020 | Uzavření podniků ve 22:00 bude znamenat ztrátu až 30 procent denních tržeb. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová. Svaz chce kompromis, ve 22:00 by se přijímaly poslední objednávky a restaurace by musely být zavřené do 23:00.

Polévka nemusí být vždy teplá. Osvěžte se těmi studenými

10.08.2020 | K letním měsícům neodmyslitelně patří ovoce, které může být zpracováváno mnoha nejrůznějšími způsoby. Hitem letošního léta jsou ovocné polévky, vyzkoušeli jste už tuto lahůdku?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont