Chutnali jsme jídlo, které bylo 7 let staré: Chcete znát výsledek?

Chutnali jsme jídlo, které bylo 7 let staré: Chcete znát výsledek?

09.01.2019 | Na obalu hotových jídel od Expres menu najdete minimální trvanlivost v délce tří let. Společnost, která vyrábí tradiční českou kuchyni, avšak bez lepku a konzervantů, ale už nyní ví, že životnost jejich jednoho sáčku je minimálně dvakrát vyšší.

Jak si představujete jídlo, které je chutné, zdravé, bez konzervantů a ještě s vámi bude žít ve spíži minimálně sedm let? Ať už máte fantazii jakkoli rozvitou, z toho, čeho jsme byli svědky my, byste byli dost možná překvapeni. V bývalé budově ČEZu v Trutnově se totiž dějí zázraky. 

JAK JE TO MOŽNÉ?

Produkty EXPRES MENU jsou konzervované metodou inspirovanou z doby Napoleona, kdy se podařilo panu Appertovi v roce 1895 vytvořit pro vojsko první konzervu. Jedná se o patentovanou metodu CTP, která se dá velmi zjednodušeně přirovnat k domácímu zavařování, kde výsledkem je kvalitní trvanlivý kompot, který se dá dlouhodobě uchovat při pokojové teplotě. Jak uvedl sám zakladatel a nynější ředitel společnosti: "Jídlo je sterilované a vydrží tři roky, už nyní máme ale atesty i na sedm let." Jeho žena poté doplnila, že s každým rokem zjišťují, že pokrmy nemění svou kvalitu ani senzorické vlastnosti ani po deseti letech. Nepřímo pak připustila, že je dost možné, že se otevřou za patnáct let a nic se nezmění.

CHUŤ? JEDNODUŠE PŘEKVAPIVÁ

Vedle unikátní patentované metody má společnost i jiný trumf. "Pro své výrobky využíváme nejlepší suroviny z České republiky. Nejmodernější technologie sterilace konzervuje výrobky, aniž by bylo potřeba přidávat umělé konzervační látky, emulgátory nebo dochucovadla. Hotová sterilovaná jídla vynikají svojí chutí tradiční české kuchyně a zároveň splňují všechny požadavky na bezpečné a chutné jídlo," říká zakladatel a ředitel projektu Petr Sogel.

Hotová sterilovaná jídla naleznou uplatnění v mnoha případech. Výhody hotových jídel EXPRES MENU oceňují zejména rodiny na dovolené, které si vezou jídlo s sebou a nechtějí se spoléhat pouze na vaření z polotovarů. Cestovatelé a sportovci využívají výrobky pro jejich skladnost a vydatnost, která jim dodá potřebnou energii na celý den. Nabízený sortiment je navíc vhodný i pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Češi vypijí průměrně 98 litrů minerálky ročně

18.06.2019 | Z ochucených vod zákazníci nakupují tradičně nejvíce citronovou, pomerančovou a příchuť lesního ovoce. Vzrůstá ale i obliba i jahody, grapefruitu a mixu citrusů. Podle posledních údajů maloobchodního auditu společnosti Nielsen tvoří minerálky a stolní vody u nealka až 61 procent veškeré jeho spotřeby, která celkově roste.

Potřebujete snížit cholesterol? Musíte vědět, ve které hodiny jíst

17.06.2019 | V boji proti vysoké hladině cholesterolu záleží i na času, kdy jíme. Jestliže přesuneme 100 kilokalorií z pozdních večerních hodin na dobu oběda, "zlý" cholesterol se sníží. A když kalorie pocházejí z tuků, pokles je ještě výraznější, píše italský deník Corriere della Sera.

Už žádné emise: Výroba brambůrků bude ekologičtější

18.06.2019 | Výrobce Strážnických brambůrků, jímž je firma Petr Hobža SNACK, investuje do modernizace a rozšíření výroby v příštích dvou letech až 140 milionů korun. Díky nové technologii bude výroba ekologičtější a denní kapacita výroby se posune z 12 až 13 tun na 30 tun, uvedl v tiskové zprávě pro ČTK výrobní ředitel firmy Libor Hobža.

Vychází červnový CZ TEST

V prodeji již od 27. 5.