Chutnali jsme jídlo, které bylo 7 let staré: Chcete znát výsledek?

Chutnali jsme jídlo, které bylo 7 let staré: Chcete znát výsledek?

09.01.2019 | Na obalu hotových jídel od Expres menu najdete minimální trvanlivost v délce tří let. Společnost, která vyrábí tradiční českou kuchyni, avšak bez lepku a konzervantů, ale už nyní ví, že životnost jejich jednoho sáčku je minimálně dvakrát vyšší.

Jak si představujete jídlo, které je chutné, zdravé, bez konzervantů a ještě s vámi bude žít ve spíži minimálně sedm let? Ať už máte fantazii jakkoli rozvitou, z toho, čeho jsme byli svědky my, byste byli dost možná překvapeni. V bývalé budově ČEZu v Trutnově se totiž dějí zázraky. 

JAK JE TO MOŽNÉ?

Produkty EXPRES MENU jsou konzervované metodou inspirovanou z doby Napoleona, kdy se podařilo panu Appertovi v roce 1895 vytvořit pro vojsko první konzervu. Jedná se o patentovanou metodu CTP, která se dá velmi zjednodušeně přirovnat k domácímu zavařování, kde výsledkem je kvalitní trvanlivý kompot, který se dá dlouhodobě uchovat při pokojové teplotě. Jak uvedl sám zakladatel a nynější ředitel společnosti: "Jídlo je sterilované a vydrží tři roky, už nyní máme ale atesty i na sedm let." Jeho žena poté doplnila, že s každým rokem zjišťují, že pokrmy nemění svou kvalitu ani senzorické vlastnosti ani po deseti letech. Nepřímo pak připustila, že je dost možné, že se otevřou za patnáct let a nic se nezmění.

CHUŤ? JEDNODUŠE PŘEKVAPIVÁ

Vedle unikátní patentované metody má společnost i jiný trumf. "Pro své výrobky využíváme nejlepší suroviny z České republiky. Nejmodernější technologie sterilace konzervuje výrobky, aniž by bylo potřeba přidávat umělé konzervační látky, emulgátory nebo dochucovadla. Hotová sterilovaná jídla vynikají svojí chutí tradiční české kuchyně a zároveň splňují všechny požadavky na bezpečné a chutné jídlo," říká zakladatel a ředitel projektu Petr Sogel.

Hotová sterilovaná jídla naleznou uplatnění v mnoha případech. Výhody hotových jídel EXPRES MENU oceňují zejména rodiny na dovolené, které si vezou jídlo s sebou a nechtějí se spoléhat pouze na vaření z polotovarů. Cestovatelé a sportovci využívají výrobky pro jejich skladnost a vydatnost, která jim dodá potřebnou energii na celý den. Nabízený sortiment je navíc vhodný i pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Papírová láhev na pivo už brzy ve vašich ledničkách?

14.10.2019 | Dánský pivovar Carlsberg vyvíjí papírovou lahev na pivo vyrobenou z udržitelných zdrojů dřevoviny. Společnost představila dva prototypy, které jsou plně recyklovatelné a mají vnitřní bariéru, která umožňuje, aby pivo zůstalo v lahvi, uvedla agentura AP.

Dozvuky Oktoberfestu: Vypilo se 7,3 mil. litrů piva a 100 000krát se někdo pokusil někomu uloupit pivní džbánek

07.10.2019 | Letošní Oktoberfest navštívilo v Mnichově 6,3 milionu lidí, kteří vypili 7,3 milionu litrů piva. Spořádali také statisíce kuřat, 124 volů a 29 telat. Uvedli to pořadatelé tradičního pivního megafestivalu, který skončil v neděli.

Na Pardubicku se muselo odebrat kefíru označení Regionální potravina, skot byl ve zhoršeném stavu

10.10.2019 | Kefír od výrobce Jana Svatošová - Mléčná farma Jehnědí na Svitavsku přišel o značku Regionální potravina Pardubického kraje. Státní veterinární správa při kontrole zjistila porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Zářijové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont