Čerstvá vejce

Čerstvá vejce

20.03.2014 | Lze nějak rozpoznat čerstvé vejce od staršího?

<

Čerstvé vejce můžeme poznat jednoduchou zkouškou, a to tak, že je vložíme do sklenice s vodou. Čerstvé vajíčko klesne rovnou ke dnu, kde zůstane ležet. Starší vejce klesne také, ale méně a rozhodně ne až na dno. Vajíčko, které neklesne a zůstane plavat na povrchu, je staré a je třeba je vyhodit. Dalším znakem je vůně. Zkažené vejce bezpečně poznáme podle nelibého zápachu.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

3 odborníci vyvrací 10 mýtů o mase, které stále ještě kolují mezi spotřebiteli

25.06.2020 | maso je jediným plnohodnotným zdrojem bílkovin využitelných pro lidské tělo a také rezervoárem vitamínů, zvlášť A, E, D a B. Předpokladem je samozřejmě konzumace masa kvalitního. Naštěstí je ho na českém trhu dostatek. Stačí si jen SPRÁVNĚ vybrat a nepodléhat mýtům, které přežívají po celé generace.

Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva. Víte, podle čeho je vybírat?

09.06.2020 | Nejenže mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni, ale především hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují ale všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější pro děti? Jak poznáme náhražky sýrů? A co tavené sýry – měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Odpovídá Ing. Jiří Kopáček, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského.

Největší potravinové kauzy a podvody

14.04.2020 | Na území Evropské unie může spotřebitel počítat s všeobecně vysokým standardem kvality a s vysokou úrovní bezpečnosti potravin, a to díky širokému komplexu potravinového práva. Přesto stále existují podnikatelé, kteří vymýšlejí nové metody, jak obejít právní předpisy a obohatit se na úkor spotřebitele.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont