poradna  

Cereálie ke snídani pro děti

Cereálie ke snídani pro děti

24.03.2014 Redakce

Jsou cereálie dostatečnou snídaní pro školní děti? Nehrozí, že budou mít za hodinu hlad?

Zde záleží na nutričních potřebách dítěte. Pokud se jedná o dítě, které bude mít v dopoledních hodinách zvýšený výdej energie, například půjde se školou na výlet nebo se zúčastní sportovního utkání, je vhodnější zařadit spíše plnohodnotnou snídani složenou ze všech základních živin, tedy pečivo, které je zdrojem sacharidů, namazané kvalitním rostlinným tukem, obložené sýrem či plátkem kvalitní šunky a doplněné kouskem zeleniny nebo ovoce. Pokud bude mít dítě běžnou školní výuku a nebude mít zvýšený energetický výdej, je možné nabídnout mu ke snídani mléčný výrobek, jogurt nebo mléko, doplněný směsí doma připraveného müsli. Slazené snídaňové cereálie mají vysokou energetickou hodnotu a také vyšší glykemický index, a proto po jejich konzumaci nastává dříve pocit hladu. Měli bychom se vyvarovat konzumaci většího množství slazených snídaňových cereálií a do jídelníčku dětí je zařazovat pouze výjimečně.


Mohlo by vás zajímat

JEŠTĚ NEPIJETE CIDER? TADY JE 5 DŮVODŮ, PROČ ZAČÍT

16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.

I S VODOU SE MUSÍ UMĚT ZACHÁZET! KDY V NÍ MŮŽETE MÍT BAKTERIE?

05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?

PŠENICE, ANEBO ŽITO? PŘI VÝBĚRU PEČIVA JASNÁ VOLBA

22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.