Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 | „Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Bruscheta s kalamáry

Ingredience: 

velký bílý chléb

panenský olivový olej

čerstvé kalamáry

rajčata

šalotka

bazalka

plochá petržel

česnek

sůl

pepř

Postup:

Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Salsiccia na cideru

Ingredience:

salsiccia

olej

jablko

cibule

cider

máslo

sůl

Postup:

Italskou klobásu salsicciu dejte péct na oleji na gril. Nakrájejte jablko na měsíčky, cibuli na hrubo a oboje přisypte ke klobáse a přiklopte. Po chvíli přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, zalijte vše ciderem a nechte ho odpařit. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte ještě trochu másla. Salsicciu nakrájejte a podávejte spolu restovanou cibuli s jablky.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Prodlužte si léto až do podzimu. Stačí, když jej šikovně zavaříte do pár sklenic

10.07.2019 | Oranžová sezona vrcholí, zavařte to meruňkám a broskvím. Skvělé nejen do palačinek i do perníku, ale i k masům nebo sýrům.

7krát o zimním stravování podle přirozeného rytmu

13.01.2020 | Začátek roku si mnoho z nás spojuje s nutností odlehčit stravu. Zhubnout, vyvážit vánoční přejedení, vyhlásit novoroční předsevzetí... Z pohledu některých odborníků to však není dobrý nápad. Ačkoli slyšíme o dietách ze všech stran, doporučují zachovat si selský rozum a na společenský tlak zapomenout.

Naše babičky vařily jednoduše: Tady jsou jejich tipy na srpnové dobroty

27.08.2019 | Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, letní měsíce jsou „nejplodnější“. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont