Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 Jana Čiháková

„Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Bruscheta s kalamáry

Ingredience: 

velký bílý chléb

panenský olivový olej

čerstvé kalamáry

rajčata

šalotka

bazalka

plochá petržel

česnek

sůl

pepř

Postup:

Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Salsiccia na cideru

Ingredience:

salsiccia

olej

jablko

cibule

cider

máslo

sůl

Postup:

Italskou klobásu salsicciu dejte péct na oleji na gril. Nakrájejte jablko na měsíčky, cibuli na hrubo a oboje přisypte ke klobáse a přiklopte. Po chvíli přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, zalijte vše ciderem a nechte ho odpařit. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte ještě trochu másla. Salsicciu nakrájejte a podávejte spolu restovanou cibuli s jablky.


Mohlo by vás zajímat

JAK ZAKONČIT LETNÍ SEZÓNU? PŘIPRAVTE SI GRILOVANÝ DEZERT!

30.08.2023 | Sezóna grilování je v plném proudu. Jeho základem je klasicky maso, v dalším sledu ryby, zelenina a masné výrobky. Hlavním jídlem také většina grilování končí, dezertem se pak zpravidla stává dříve připravený koláč nebo zmrzlina. Ale při touze po sladké tečce nemusíte gril vůbec opouštět, naopak tento způsob přípravy propůjčí řadě potravin jedinečnou, specifickou chuť.

ZDANĚNÍ TICHÉHO VÍNA: PODLE CHLADA NESMYSL, CO NEPŘINESE KÝŽENÝ ZISK

29.02.2024 | Shoda na případném zdanění tichého vína podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) v současné době nepanuje. Pracovní skupina, která se dnes tímto tématem znovu zabývala, předloží předsedům koaličních stran a ministerstvu financí několik návrhů k posouzení, řekl ministr na tiskové konferenci.

VINAŘSKÁ SEZÓNA NEKONČÍ: TYTO AKCE JEŠTĚ STÍHÁTE

02.11.2023 | Někdo podzim miluje pro jeho barevnou krajinu a dlouhé poklidné večery, jiného zas brzká tma a zima může spíše znepokojovat. Pojďme si zkusit podzim užít už jenom proto, že nabízí řadu zajímavých vinařských akcí. Nejen na Moravě, ale i ve středních Čechách, které mají v pěstování vinné révy staletou tradici. Nejznámější středočeská města vínu zaslíbená jsou Mělník a Kutná Hora. Nenechte se ovšem mýlit, kvalitní víno umí vyrobit také u Slaného i na Karlštejně.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.