Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 | „Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Bruscheta s kalamáry

Ingredience: 

velký bílý chléb

panenský olivový olej

čerstvé kalamáry

rajčata

šalotka

bazalka

plochá petržel

česnek

sůl

pepř

Postup:

Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Salsiccia na cideru

Ingredience:

salsiccia

olej

jablko

cibule

cider

máslo

sůl

Postup:

Italskou klobásu salsicciu dejte péct na oleji na gril. Nakrájejte jablko na měsíčky, cibuli na hrubo a oboje přisypte ke klobáse a přiklopte. Po chvíli přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, zalijte vše ciderem a nechte ho odpařit. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte ještě trochu másla. Salsicciu nakrájejte a podávejte spolu restovanou cibuli s jablky.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Jarní restart organismu: Dejte si rebarboru!

21.04.2020 | Jde o rostlinu prastarou, rozšířenou do Evropy z Číny a Tibetu. O její evropský věhlas se zasloužili arabští obchodníci, kteří ji cenili nejen jako potravinu, ale také jako mocný lék i prostředek magie. Zelené stonky rebarbory platily za ingredienci lásky a měly zajistit podobně šťavnaté a řízné vztahy jako je rostlina sama.

Vitamín K jako "nedostatkové" zboží + potraviny, které zajistí optimální přísun

21.05.2020 | Dlouho se tvrdilo, že náš organismus umí vyrobit dostatečné množství vitamínu K a najít někoho, u koho byly hodnoty pod limitem, bylo spíš vzácné.  V posledních letech však objevuje více a více případů, kdy tomu tak není. Svůj podíl na tom má zejména nevyvážená strava. Kde se blahodárné „káčko“ ukrývá a co by se stalo, kdyby přestalo plnit svou funkci?

Žvýkací a ocasní senzory a speciální roboti pro krmení. Jak to chodí na mléčné biofarmě?

25.05.2020 | Přes 4 miliony litrů biomléka ročně a více než 700 krav v celém stádu. Pouhých šest kilometrů od výrobního závodu společnosti Hollandia se nachází farma, která je hlavním dodavatelem biomléka pro značku populárních jogurtů. Zároveň je největší ekologickou mléčnou farmou v Česku. Jak zvládá tak velký provoz a co vše musela učinit, aby splňovala kritéria biofarmy?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont