18.06.2015 Redakce
Opomíjené čekanky se nemusíte bát. Snadno z ní připravíte například chutnou a zdravou svačinku.
Ingredience: 100 g sýru ementál (např. bloček Emmentál Président), 1 čekanka, 1 sklenice opečené cibule, 1 plátek španělské šunky jamón serrano, mletá sladká paprika, pepř
Postup: Očistíme čekanku, usušíme ji a oddělíme listy. Nakrájíme šunku a sýr na plátky o tloušťce 1 cm. Na každý čekankový list vložíme lžičku opečené cibule, plátek šunky a sýru. Poprášíme sladkou paprikou a přidáme trochu pepře.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.