Bulgurové krokety: Rychlá večeře, která zachutná celé rodině

Bulgurové krokety: Rychlá večeře, která zachutná celé rodině

27.06.2019 | Bulgur obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, hořčíku, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Nevíte, jak jej připravit? Zkuste recept od La Food na bulgurové krokety.

Ingredience:

100 g bulguru

40 g čočky Beluga

40 g mrkve

40 g řapíkatého celeru

3 ks vajec

60 g sýru

100 g strouhanky

200 g zakysané smetany

100 ml mléka

Zeleninový vývar

Česnek

Sůl

Italské bylinky

Postup:

Bulgur  uvaříme a necháme vychladnout. Mrkev a řapíkatý celer nasekáme na drobno, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vychladlý bulgur s čočkou beluga. Vše zamícháme a dochutíme solí a zeleninovým vývarem. Pokud je směs potřeba zředit, přilijeme trochu mléka. Tvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu. Grilujeme nejlépe na grilovacím tácku, případně hladké ploše grilu. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku, talíř dozdobíme letním salátkem.

Náš tip: 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Testovali jsme šunky nejvyšší kvality: Kde by měli výrobci přidat?

28.01.2020 | Zastoupení šunek na českém trhu je opravdu pestré. V chladících pultech tak najdete širokou kvalitativní paletu. I proto orientaci „v šunkovém světě“ spotřebitelům usnadňuje dělení do jakostních tříd. Nejkvalitnější skupinu by měly představovat šunky nejvyšší jakosti. I mezi nimi mají ale někteří výrobci prostor pro zlepšení.

Radek Václavík: Šváby, cvrčci a sarančata mají stále více fanoušků

27.01.2020 | Češi se nebojí experimentovat, říká kuchař. Za deset let, co v České republice hmyz na různých akcích v restauracích nebo na festivalech nabízí, se podle něj zvýšil zájem. Kromě hmyzu chtějí lidé v posledních letech podle Václavíka okusit i maso z hada nebo krokodýla.

Proč jíst slávky a jak je má nejraději šéfkuchař Filip Sajler?

16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Únorové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont