Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku. Doporučujeme ochutnat!

Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku. Doporučujeme ochutnat!

21.06.2019 Jana Čiháková

Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Tento recept se vám bude hodit, jak na přípravu večeře, tak i k obědu před hlavním chodem.

Ingredience:

250 g očištěného celeru

50 g másla

400 g okrájených brambor

1,5 l zeleninového vývaru

150 ml smetany na vaření

pesto z medvědího česneku

Postup:

Očištěný celer a brambory pokrájejte na stejně velké kostičky. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte celer dozlatova. Přidejte k němu brambory a vše zalijte vývarem. Vařte, dokud není zelenina zcela měkká. Potom polévku dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Nakonec přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem, krátce povařte. Těsně před podáváním, polévku dochuťte pestem z medvědího česneku. Díky němu bude polévka lehce česneková a chuťově vyvážená. Brambory s česnekem jdou totiž ruku v ruce.


Mohlo by vás zajímat

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.