Balsamico

Balsamico

21.03.2014 | Jak se vyrábí balsamico?

<

Ocet balsamico je znám i pod názvy ocet balzámový, balzamikový či balzamický. Ten pravý „Aceto balsamico“ je vyráběn z moštu speciálně pěstovaných hroznů v italské Modeně. Svou typickou nasládlou chuť však získává až po několika letech zrání v dřevěných sudech. Balsamico se podává jako aperitiv či digestiv. V Itálii však ty nejstarší octy popíjejí i jen tak s ledem. Jelikož by tepelná úprava chuť tohoto výrobku zásadně ovlivnila, tak se balzamikové octy používají většinou pro přípravu studených jídel.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Pravý nebo "levý": Vyznáte se v kaviáru?

15.09.2020 | Kaviár patří mezi vyhlášené delikatesy. Ne všechny rybí jikry konzervované v soli jsou kvalitní. Kaviár rozlišujeme dokonce hned na tři druhy. Koupit si můžete pravý, nepravý nebo kaviárovou pastu.

Datum minimální trvanlivosti a datum použitelnosti: Spotřebitelská hádanka

29.09.2020 | Spotřebitelé stále často vůbec netuší, jaký je mezi těmito daty rozdíl. Když se do toho ještě připlete pojem „záruční doba“ popř. „lhůta“ neboli „záruka“ začíná být v pojmech zmatek ještě větší.Jak je to tedy správně?

Automaty na vejce a mlékomaty: Kdo hlídá hygienu a nezávadnost zboží?

07.07.2020 | Zejména v průběhu dovolených a na výletech využívají lidé k nákupu potravin stánkový prodej potravin a nápojů, případně prodejních automatů v areálech čerpacích stanic, nebo mlékomatů na farmách i v některých obcích. Jak je ale na tom nabízený sortiment s kvalitou?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont