Balsamico

Balsamico

21.03.2014 | Jak se vyrábí balsamico?

<

Ocet balsamico je znám i pod názvy ocet balzámový, balzamikový či balzamický. Ten pravý „Aceto balsamico“ je vyráběn z moštu speciálně pěstovaných hroznů v italské Modeně. Svou typickou nasládlou chuť však získává až po několika letech zrání v dřevěných sudech. Balsamico se podává jako aperitiv či digestiv. V Itálii však ty nejstarší octy popíjejí i jen tak s ledem. Jelikož by tepelná úprava chuť tohoto výrobku zásadně ovlivnila, tak se balzamikové octy používají většinou pro přípravu studených jídel.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Největší potravinové kauzy a podvody

14.04.2020 | Na území Evropské unie může spotřebitel počítat s všeobecně vysokým standardem kvality a s vysokou úrovní bezpečnosti potravin, a to díky širokému komplexu potravinového práva. Přesto stále existují podnikatelé, kteří vymýšlejí nové metody, jak obejít právní předpisy a obohatit se na úkor spotřebitele.

Co jsou IQ vejce: Opravdu je jejich nákup chytřejší?

29.06.2020 | Zajisté už jste někdy objevili při nákupu vejce označená jako IQ. Tato písmena mají poukazovat na jejich přidanou hodnotu. Jsou skutečně lepší a co je vlastně od klasických vajíček odlišuje?

Jak poznat kvalitní vejce a slaninu?

27.04.2020 | Akademie kvality společně s odborníky vám poradí, jak uspokojit nejenom chuťové buňky, ale i pocit, že děláte něco pro svou kondici. Jíst kvalitně se prostě vyplatí.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont