Americká palírna nabízí bourbon ochucený bobřími výměšky

Americká palírna nabízí bourbon ochucený bobřími výměšky

13. 6. 2018 | Americká palírna Tamworth Distilling z New Hampshire přišla s novým bourbonem se speciální příchutí. Její výrobek nazvaný Eau De Musc je mimo jiné ochucený výměšky z pachových žláz bobra nazývaných kastoreum, píše agentura AP.

Kastoreum se dlouhodobě používá jako příchuť a je na malém seznamu složek, které americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) označuje jako "všeobecně uznávané za bezpečné".

Palírna na svých internetových stránkách uvedla, že kastoreum v sobě snoubí tóny maliny a kůže a krémové vanilkové aroma, které je běžné u lihovin uchovávaných dlouhou dobu v sudech.

Dalšími přísadami bourbonu jsou maliny, kopytník kanadský, jedlové jehličí, březová kůra a javorový sirup.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Produkce zmrzliny může v ČR letos dosáhnout rekordu

16. 8. 2018 | Výroba zmrzliny v České republice v loňském roce přesáhla 44 milionů litrů, čímž se přiblížila rekordu z roku 2004, kdy se vyrobilo skoro 46 milionů litrů.

České holky voní po česneku

15. 8. 2018 | Chutě okolo světa se různí a tak si v Číně můžeme dopřát třeba okurkové chipsy, na Filipínách křupky s příchutí humra. Anglie je proslulá vším co chutná po octu a v Indonésii frčí příchuť mořské řasy. A co Češi? My si libujeme v česneku!

Zmrzlina mi chutná i po 13 letech, říká podnikatelka

18. 8. 2018 | V sezoně si dává zmrzlinu podnikatelka Monika Pavlisová z Kunětic na Pardubicku denně. Sama nebo s manželem vymýšlí recepty.

Aktuální číslo

v prodeji od 30.7.