Kalkulátor BMI

České recepty

Osud jménem ořechový dort

Osud jménem ořechový dort

17. 9. 2015 |  O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.  | více...

Pečené kuře na rozmarýnu

Pečené kuře na rozmarýnu

31. 7. 2015 |  Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.  | více...

Králík na řebříčku

Králík na řebříčku

18. 5. 2015 |  S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.  | více...

Čočka s jarním lupením

Čočka s jarním lupením

15. 5. 2015 |  Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.  | více...

Domácí sýr do každé kuchyně

Domácí sýr do každé kuchyně

5. 4. 2015 |  Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.  | více...

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

23. 3. 2015 |  Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.  | více...

Mléčná pochoutka zpod peřinky

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20. 3. 2015 |  Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.  | více...

Cože, jablečná polévka?

Cože, jablečná polévka?

19. 3. 2015 |  Někdy nemusí být vaření jediným dobrodružstvím v kuchyni. Správný adrenalin může vyvolat až chvíle, kdy svůj výtvor předložíte strávníkům. S jablečnou polévkou vás nemine.  | více...

Hovězí krk na houbách

Hovězí krk na houbách

13. 3. 2015 |  Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.  | více...

Domácí kečup

Domácí kečup

29. 8. 2014 |  Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?  | více...

  • <<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • >>
  • Stránka 1 z 4