Chodovar hostil soutěž siláků ve zvedání plných pivních sudů

Chodovar hostil soutěž siláků ve zvedání plných pivních sudů

11.03.2018 ČTK

Dvanáct plných pivních sudů zvedl nejrychleji do výšky 1,15 metru jednatřicetiletý Zdeněk Mühlhauserz z Jinočan. S časem 34 vteřin se tak stal v sobotu vítězem prvního ročníku soutěže pro siláky Chodovar Strongman 2018 na nádvoří pivovaru v Chodové Plané na Tachovsku.

Výkon bude zapsán do České knihy rekordů, řekl ČTK Luboš Rafaj z Agentury Dobrý den.

"Dokázal za rovných 34 vteřin postupně vzepřít ze země a usadit na 115 centimetrů vysokou věž postavenou z osmi europalet 12 plných 50litrových pivních sudů o hmotnosti zhruba 63 kilogramů," uvedl. Ve výchozí pozici, na paletách muselo všech 12 sudů stát. Soutěžilo 24 siláků. Druhý v pořadí měl podle Rafaje čas jen o 53 setin vteřiny horší.

Šlo o první amatérské Strongman závody v Chodové Plané pořádané pivovarem a místní posilovnou Iron Gym. Závodníci absolvovali čtyři další disciplíny, například tahání vozidla, přetáčení pneumatiky na počet opakování za minutu a přenášení zátěže na ramenou.

Malý rodinný pivovar Chodovar hostí tradičně známé mistrovství světa v koulení pivních sudů, letos už 21. ročník. Jde o závod v běhu dvojic s dřevěným pivním sudem, letos bude 23. června. Ženy při klání kutálejí stolitrový dřevěný sud o váze 52 kilogramů dřevěnými holemi, ficáky, po trase o délce půl pivovarské míle, která měří 600 metrů, což představuje 1000 otoček dubového pivního sudu. Muži koulejí dva okruhy. Velmi populární je také například soutěž v míchání drinků s pivem, setkání slavnosti piva a pivní akademie a pivovarskou tančírnou.


Mohlo by vás zajímat

Brusel rekonstruuje a modernizuje smažírny brambůrků

25.05.2018 | V zemi, kde je kornout s hranolky králem a majonéza královnou, se může zdát zásah do tradičních belgických smažíren této pochoutky riskantní.

Oblíbenou pochoutkou v SAE je během ramadánu medovník

26.05.2018 | Obyvatelé Spojených arabských emirátů si zamilovali medovník, a to natolik, že jeden obchodní řetězec v průběhu muslimského postního měsíce ramadánu denně prodá 3000 těchto dortů z medových plátů a sladkého krému.

Coca-Cola uvedla na trh svůj první alkoholický nápoj

28.05.2018 | Americká společnost Coca-Cola poprvé za více než 125 let své existence uvedla na trh alkoholický nápoj.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.