Ocenění Zlatá Salima na veletrhu získalo osm výrobků

Ocenění Zlatá Salima na veletrhu získalo osm výrobků

28.02.2018 ČTK

Ocenění Zlatá Salima 2018 na stejnojmenném veletrhu v Brně získalo osm potravinářských výrobků a jeden zástupce technologické části. Do obou sekcí se letos přihlásilo 52 exponátů, uvedly dnes Veletrhy Brno v tiskové zprávě.

Podle Michala Svobody z Veletrhů Brno, který má veletrh Salima na starosti, je ocenění prestižní a firmy ho mohou na svých výrobcích používat. "Svědčí to o kvalitě výrobku, což může být důležité i pro spotřebitele," řekl ČTK Svoboda.

Ocenění získal například sýr Dobrý Václav z Mlékárny Olešnice, žitné crackers od COOC FOOD, s.r.o. - Koláčkova řemeslná pekárna nebo sváteční koláčky Jany Fialové z Chotěboře.

"Výrobky, které získaly Zlatou Salimu, ale i ty, které byly nominovány, mají velmi zajímavé chuťové vlastnosti pro spotřebitele, invenci a v neposlední řadě něco navíc, co se ne vždy dá vyjádřit slovy. Skutečně jsme byli velmi překvapeni," uvedl Martin Klanica, předseda letošní komise a ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Zbývající ocenění na letošní Salimě, která se koná jednou za dva roky, získalo i pivo z Blatné, Štýrské párečky od Steinexu, Medový aperitiv Ambrozia Original od Apimedu, Špenátové nudle společnosti Ramdam, s.r.o. a brusinkový džem společnosti Sommer a vnuk s.r.o. Jedinou cenu za technologii získala společnost Retigo za svůj konvektomat, multifunkční přístroj do kuchyní.


Mohlo by vás zajímat

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.