Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

08.01.2018 iDnes.cz

Zaměstnanci britského supermarketu podle zákazníků tajně rozbalovali čokoládová vejce a poté je vraceli do regálů. Hledali unikátní bílá vejce s voucherem až na dva tisíce liber, tedy téměř 58 tisíc korun. Výrobce vajec přitom sám prozradil, jak bílá vejce poznat i bez rozbalování.

Britský výrobce cukrovinek Cadbury minulou středu oznámil, že mezi svoje vajíčka z mléčné čokolády ukryl limitovanou edici téměř čtyř stovek vajec z bílé čokolády. Ta navenek vypadají stejně jako běžná čokoládová vajíčka, uvnitř však obsahují poukazy v hodnotě až dva tisíce liber. 

Podle příspěvků lidí na sociálních sítích se vidinou v přepočtu téměř šedesátitisícové výhry nechali zlákat hlavně zaměstnanci supermarketů, všímá si deník The Independent. Našli evidentně rozbalená a znovu zabalená čokoládová vajíčka. 

„Vypadá to, že se spousta zboží zbytečně vyhodí. Soudě aspoň podle množství rozbalených vajíček Cadbury creme eggs v regálech Tesca,“ napsala jedna uživatelka sítě Twitter.

„Každé vejce Cadbury Creme Egg v obchodě Co-op bylo rozbalené a znovu zabalené. Něco mi říká, že tohle bílé fakt nebude,“ napsal jiný zákazník.

Právě v obchodě řetězce Co-op by se podle Cadbury mělo prodávat vejce s nejvyšší výhrou dva tisíce liber.

Výrobce vajec ani dotčené supermarkety nechtěly podle Independentu věc komentovat.

Společnost Cadbury přitom sama pro Mirror online prozradila, jak limitovanou edici bílých vajec rozeznat od těch běžných, aniž by bylo třeba zboží rozbalit. Klíč je ve složení výrobku. 

„Všechna bílá vajíčka, ačkoli jsou zabalená ve stejném obalu jako ta mléčná, mají ve složení trochu jinou informaci, která je specifická pro bílou čokoládu. Je naší zákonnou povinností uvádět na obalu všechny ingredience,“ uvedl výrobce.


Mohlo by vás zajímat

V sobotu se draží tři lahve "žlutého vína" - z ročníku 1774

23.05.2018 | Ve sklepě prospaly osm generací, ale teď se vše může změnit: v sobotu v Lons-le-Saunier na východě Francie vydraží tři patrně nejstarší lahve vína v oběhu: místní specialitu, Vin Jaune du Jura (žluté víno z oblasti Jura), ročník 1774.

Coca-Cola bude v Praze vyrábět rostlinná mléka pro Evropu

29.05.2018 | Nápojářská společnost Coca-Cola HBC ČR a Slovensko dnes otevřela v pražských Kyjích dvě zmodernizované linky za více než 300 milionů korun. Bude nově vyrábět nápoje rostlinného původu, tzv. rostlinná mléka, pod značkou AdeZ pro 11 evropských států, v ČR a na Slovensku se začnou prodávat na přelomu roku.

Kulinářský zázrak: Restaurace v Tokiu má 2 Michelinské hvězdy, ale jen 6 míst pro hosty

04.02.2020 | Odborníci na gastronomii i hosté to přirovnávají k zázraku. Podle mnohých dostanete nejlepší sushi na světě právě zde. Restaurace Sushi Sawada v japonském Tokiu je přitom téměř neviditelná.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.