Cenová válka. McDonald's nabídne v USA nové levné menu

Cenová válka. McDonald's nabídne v USA nové levné menu

07.12.2017 Tyden.cz

Americká společnost McDonald's od ledna nabídne ve Spojených státech menu s položkami za jeden, dva a tři dolary (asi 22, 43, a 65 Kč). Podle agentury Reuters tak reaguje na zesílení cenové války ze strany konkurenčních značek.

McDonald's se tím vrací k politice, kterou už jednou opustil. V roce 2013 zrušil populární "dolarové menu". Majitelé jeho franšíz si stěžovali, že na příklad prodej dvojitého cheeseburgeru za jeden dolar ohrožuje jejich zisky, připomněla agentura Reuters.

Nové menu nabídne od 4. ledna nealkoholické nápoje libovolného objemu a cheeseburgery za dolar, malé kávové nápoje McCafe za dva dolary a takzvaná Happy Meals menu, nebo trojité cheeseburgery za tři dolary.

Podle Boba Goldina z americké poradenské společnosti Pentallect není tato strategie bez rizika. Agentuře Reuters řekl, že zvyšující se výdaje na potraviny a pracovní sílu by mohly z trhu vytlačit část majitelů franšíz, kteří tento růst nákladů nesou.

Konkurenční americký řetězec rychlého občerstvení s mexickým jídlem Taco Bell má v nabídce zhruba 20 jednodolarových položek. Provozovny Subway pak nabízejí patnácticentimetrové sendviče za 2,99 dolaru.

McDonald's podniká i v České republice. První provozovnu firma otevřela před 25 lety v pražské Vodičkově ulici.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Venezuelský prezident nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi

29.05.2018 | Venezuelský autoritářský prezident Nicolás Maduro nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi, které budou nyní přímo řízeny novým vládním úřadem.

Oblíbenou pochoutkou v SAE je během ramadánu medovník

26.05.2018 | Obyvatelé Spojených arabských emirátů si zamilovali medovník, a to natolik, že jeden obchodní řetězec v průběhu muslimského postního měsíce ramadánu denně prodá 3000 těchto dortů z medových plátů a sladkého krému.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.