V Praze začíná filmový festival Země na talíři

V Praze začíná filmový festival Země na talíři

21.09.2017 ČTK

V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje.

Tentokrát se budou promítat snímky o ekologickém zemědělství, důsledcích nadměrného rybolovu, využívání chemikálií při produkci potravin či o zařazení hmyzu do jídelníčku.

V pražském kinu Oko a Studiu Alta potrvá přehlídka do neděle, v říjnu se přesune do Olomouce a Ostravy. Doprovodných diskusí se zúčastní řada hostů - vědců, ekologů a publicistů.

Řešit produkci a spotřebu potravin i jejich plýtvání je podle organizátorů nutné mimo jiné proto, že v roce 2050 vzroste počet obyvatel planety z dnešních 7,5 miliardy až na deset miliard a poptávka po potravinách stoupne až o 70 procent.


Mohlo by vás zajímat

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.