21.09.2017 ČTK
V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje.
Tentokrát se budou promítat snímky o ekologickém zemědělství, důsledcích nadměrného rybolovu, využívání chemikálií při produkci potravin či o zařazení hmyzu do jídelníčku.
V pražském kinu Oko a Studiu Alta potrvá přehlídka do neděle, v říjnu se přesune do Olomouce a Ostravy. Doprovodných diskusí se zúčastní řada hostů - vědců, ekologů a publicistů.
Řešit produkci a spotřebu potravin i jejich plýtvání je podle organizátorů nutné mimo jiné proto, že v roce 2050 vzroste počet obyvatel planety z dnešních 7,5 miliardy až na deset miliard a poptávka po potravinách stoupne až o 70 procent.
25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.
21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?
08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý? Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.