Němec překonal vlastní rekord v nošení piva

Němec překonal vlastní rekord v nošení piva

05.09.2017 ČTK

Oliver Strümpfel dnes na slavnosti v dolnobavorském Abensbergu překonal vlastní rekord v nošení litrových sklenic piva. Na vzdálenost 40 metrů se mu podařilo bezpečně donést 29 zdejších takzvaných mázů.

"Šlo mi to dobře," řekl Strümpfel po úspěšném pokusu. "Bohužel se mi jeden rozbil. Smůla." Světový rekord drží od roku 2014, tehdy uběhl 40 metrů s 25 bavorskými tupláky. Dnes byly v plánu dva pokusy, už při prvním padl rekord s 27 mázy. Napodruhé zkoušel rekordman nést 31 sklenic, ale jedna spadla a z dalších se vylilo více než 10 procent piva, takže se jich plných napočítalo jen 29.

Strümpfel si nedá pokoj a chce se svůj dnešní rekord příští rok znovu pokusit překonat. "Vím, že jich unesu víc než 30," řekl agentuře DPA.

V uplynulých měsících pravidelně trénoval jak sílu, tak techniku. Unést 30 plných mázů znamená unést přes 70 kilogramů, zdůraznil před startem.


Mohlo by vás zajímat

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.