Kalkulátor BMI

...

Lehké letní pečení? Zkuste bezlepkový citronový koláč

21. 8. 2017 | Redakce

Letní horka k přejídání moc nelákají. Pokud máte i přesto chuť na něco sladkého, je tu pro vás varianta, jak mlsat i v tomto počasí. Citronový koláč je nejen lehký, ale je i skvělou alternativou pro ty, kteří se vyhýbají lepku.

Ingredience:

Korpus:
320g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
125g másla
70g cukru
1 vejce
Citronová kůra


Náplň:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Šťáva z 2 velkých citrónů


Merengue:
6 bílků
400g cukru krupice

Ze všeho nejdříve si necháme předehřát troubu na 180°C. Na koláč budeme potřebovat klasickou formu s průměrem asi 30 centimetrů, nebo menší. Tu vymažeme máslem, vysypeme moukou a můžeme začít připravovat těsto.
Příprava korpusu je velmi snadná. V míse kuchyňského robotu KitchenAid necháme s pomocí plochého šlehače zpracovat všechny ingredience. Vznikne tak drobivější těsto, které už stačí jen vyklepnout a prsty namačkat do formy až po její okraj. Těsto vložíme asi na 11 minut do trouby a můžeme hned začít s přípravou krému.
Kondenzované mléko vyšleháme se šťávou z citrónů. Zvlášť ve vodní lázni vyšleháme i bílky s cukrem. Vzniknout by tak měla krásně hustá bílá hmota. Vše spojíme a můžeme začít zdobit. Pomocí zdobícího sáčku navrstvíme krém po celé ploše koláče a na posledních 8 - 10 minut dáme koláč do trouby a pečeme při 150°. Během půl hodinky je na světě dokonale lehký a svěží koláč.


Recept připravila Zdeňka z blogu „Liščí Mlsání", zdroj: blog.ktichenaid.cz.


 

Diskuse

Vstoupit do diskuze