Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

10.08.2017 ČTK

Mixované ovocné či zeleninové nápoje smoothie jsou velkou módou, ať už si je lidé připravují doma v mixéru, objednávají v restauracích a osvěžovnách, anebo kupují v malých lahvičkách v regálech obchodů. A jak se zdá, může mít tento trend nečekané variace - například v podobě masových smoothies, které se rozhodl prodávat jeden německý řezník.

Jak informoval zpravodajský server Worldcrunch, pětapadesátiletý Peter Klassen z města Temmels vytvořil tři chlazené "masové nápoje" pro ty, kdo si svou detoxikační kůru chtějí zpestřit nápojem nabitým proteiny. Klassen do tvorby receptů investoval tři roky života a milion eur (více než 26 milionů korun).

V rozhovoru s listem Die Welt Klassen vysvětlil, že největším problémem při uvádění masových smoothie na trh byla jejich textura. Musel najít způsob, jak je připravit tak jemné, aby na jazyku nebyly cítit žádné kousky. V ideálním případě by nápoj měl být "tak hebký jako kakao", dodal.

Masové nápoje nejsou nijak novým nápadem - rychlé zapátrání na Googlu vyhodí obrovské množství stránek a videí, které se jim věnují. Ale Klassen je pravděpodobně první člověk, který se je pokouší uvést komerčně na trh. S pomocí svého syna a šéfkuchaře jsou připraveni začít prodávat první tři nápoje nazvané "Butcher Beef" (řezníkovo hovězí), "Beef Bombay" (hovězí Bombaj) a "Poulet Royal" (královské kuře). Dostupné mají být v Německu, Lucembursku, Francii a Belgii.

A i když Klassen připouští, že ne všichni budou jeho nápoji nadšení, je si jistý, že si masové smoothie najde cestu na trh zdravotních a wellness produktů. "U stolu jím rád maso a dám si ho, kdykoli mám příležitost," řekl. "Ale když jdu do posilovny, radši ho vypiju, protože pak není tak těžké pro žaludek," dodal.


Mohlo by vás zajímat

Coca-Cola bude v Praze vyrábět rostlinná mléka pro Evropu

29.05.2018 | Nápojářská společnost Coca-Cola HBC ČR a Slovensko dnes otevřela v pražských Kyjích dvě zmodernizované linky za více než 300 milionů korun. Bude nově vyrábět nápoje rostlinného původu, tzv. rostlinná mléka, pod značkou AdeZ pro 11 evropských států, v ČR a na Slovensku se začnou prodávat na přelomu roku.

Brusel rekonstruuje a modernizuje smažírny brambůrků

25.05.2018 | V zemi, kde je kornout s hranolky králem a majonéza královnou, se může zdát zásah do tradičních belgických smažíren této pochoutky riskantní.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.