14.07.2017 tyden.cz
Zaměstnanci v restauracích s rychlým občerstvením prozradili, co byste si za žádnou cenu neměli u nich objednat. Po otázce, kterou na webu Reddit položil anonymní uživatel, následovala řada zákulisních příběhů, z nichž se slabým povahám může udělat nevolno.
Kuřata z KFC znají všichni, plus rozmanitou škálu jejich omáček. Tak právě těm by se měli lidé obloukem vyhnout. "Vyrábějí se ze starého a nechutného oleje, který zbude po celodenním vaření a servíruje se až druhý den," prozradil bývalý kuchař Joey Bosa.
Jeden z největších řetězců se zářivě žlutým "M" se zase může "chlubit" hygienickými návyky některých svých zaměstnanců. "Kolegové si zapomínali mýt ruce po použití toalety. A bez rukavic pak připravují jídlo," napsal uživatel Pastry Dragon. Zapomenout by lidé měli i na rybí koláčky či sendviče. Podle několika pracovníků nejsou čerstvé a dlouhé hodiny jsou položené na špinavých poličkách, napsal web topky.sk.
Milovníci fastfoodu by se přinejmenším měli řídit jednoduchým pravidlem, a to neobjednávat si jídlo po jedenácté večer. V tuto dobu bývají zaměstnanci unavení a začnou jim padat věci z rukou. "Když se tak stane, tak potravinu jednoduše zvednou ze země a servírují zákazníkům."
"Tato obvinění se týkají amerického trhu," řekl pro deník Birmingham Mail mluvčí britského řetězce McDonald's. KFC se k informacím zatím nevyjádřila.
05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.
09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.
25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.