Jak začít den a být fit?

Jak začít den a být fit?

19.05.2017 Redakce

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Přesně to nám od mala říkaly maminky a babičky. Snídaně je první jídlo dne, tělo je po noci vyhládlé, a tak potřebuje dostat pořádnou dávku energie. Pokud vám na sobě alespoň trochu záleží a chcete být fit, na snídani byste rozhodně neměli zapomínat. A co si k ní dát?

Možností je nepočítaně, ale pokud se rozhodnete, že chcete snídani, která vás nabije energií a naopak úplně neutlumí, čeká vás trochu přemýšlení o jejím správném výběru. Abychom vám jej ulehčili, nabízíme několik tipů na fit snídaně.

Tip 1: Fit kaše

Ingredience: 60 g ovesných vloček, 150 ml Jihočeského mléka lahodného polotučného, 50 ml vody, lžička skořice, oblíbené ořechy či semínka, banán či jiné ovoce.

Postup: Jihočeské mléko smíchejte s vodou a přiveďte k varu. Přidejte vločky, skořici a míchejte, dokud kaše nezhoustne na požadovanou konzistenci. Dejte do misky, přidejte banán, ořechy a můžete snídat. Kdo má rád sladké, může dochutit třtinovým cukrem.

Tip 2: Zeleninový salát s cottagem

Ingredience: Jihočeský cottage, 2 rajčata, 20 dkg salátové okurky, 1 chilli paprička, 2 větší listy pekingského zelí, sůl a pepř. „Masožravci“ přidají ještě 2 plátky šunky.

Postup: Zeleninu pokrájejte a v misce smíchejte s Jihočeským cottagem. Přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, případně jemně pokrájenou šunku. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Tip 3: Mug cake v hrníčku

Ingredience: 1 vejce, půlka banánu, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 1 lžíce Jihočeského polotučného tvarohu, 30 g ovesných vloček, 1 lžíce vody, 2 lžičky strouhaného kokosu

Postup: Tyčovým mixerém rozmixujte ovesné vločky. Smíchejte je s Jihočeským polotučným tvarohem, práškem do pečiva, kokosem, vejcem, vodou a banánem. Vše řádně promíchejte, přelijte do hrnečku a dejte na 6 minut do mikrovlnné trouby. Mug cake vyklopte, posypte kokosem nebo skořicí a podávejte.


Mohlo by vás zajímat

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.