Avokádový fresh, hamburger nebo zmrzlina. V Amsterdamu otevřela restaurace, kde najdete avokádo na tisíc způsobů

Avokádový fresh, hamburger nebo zmrzlina. V Amsterdamu otevřela restaurace, kde najdete avokádo na tisíc způsobů

27.04.2017 Reflex.cz

Zelená nezelenina, kterou milují gurmáni po celém světě. Avokádo, zelený plod hruškovce přelahodného, bohatý na tuky a proteiny, může slavit malý soukromý úspěch. V Amsterdamu totiž otevřela restaurace, která připravuje pokrmy pouze z avokáda.

Restaurace podle vlastních slov postřehla, že jídelníčky amsterdamských restaurací se pomalu proměňují podle toho, jak roste potřeba zákazníků. Jejich chutě určují, co budou restaurace připravovat. V Amsterdamu prý přibylo restaurací, jejichž recepty byly založené právě na tomto zvláštním, jemně chutnajícím, vláčném ovoci, které neobsahuje vůbec žádný cukr. Restaurace se jmenuje The Avocado Show a prezentuje se jako čistě avokádový podnik. Z avokáda připravují nejen předkrmy, polévky a hlavní chody, ale třeba také zmrzlinu nebo nápoje. Nechybí hamburgery, saláty nebo třeba snídaňové menu s ovesnou kaší, grepy a avokádem. Avokádové nápoje podává restaurace ve zvláštních hrnečcích, potištěných zelenými rozřízlými avokády na růžovém podkladu. Pokud lze soudit z reakcí na sociálních sítích a také z lákavě vypadajících obrázků, které sdílí Holanďané a další návštěvníci restaurace, máme tu o důvod víc se do Amsterdamu podívat. Třeba se město znovu proslaví – tentokrát ovšem ne díky všudypřítomným coffee shopům, ale díky unikátní restauraci, která servíruje avokádo na tisíc způsobů.

Mohlo by vás zajímat

Brusel rekonstruuje a modernizuje smažírny brambůrků

25.05.2018 | V zemi, kde je kornout s hranolky králem a majonéza královnou, se může zdát zásah do tradičních belgických smažíren této pochoutky riskantní.

Venezuelský prezident nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi

29.05.2018 | Venezuelský autoritářský prezident Nicolás Maduro nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi, které budou nyní přímo řízeny novým vládním úřadem.

Tři vína z 18. století se ve Francii vydražily za šest milionů Kč

27.05.2018 | Na východě Francie se dnes vydražily tři vzácné lahve žlutého vína z oblasti Jura ročníku 1774, a to v přepočtu za více než šest milionů korun. Jedna se prodala za 107.700 eur (2,8 milionu Kč), druhá za 76.250 (dva miliony Kč) a třetí 73.200 (1,9 milionu Kč).

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.