Veterináři pozastavili výrobu mléčných výrobků na Orlickoústecku

Veterináři pozastavili výrobu mléčných výrobků na Orlickoústecku

12.02.2017 ČTK

Státní veterinární správa pozastavila činnost ve výrobně mléčných výrobků v Dolní Orlici, části Červené Vody na Orlickoústecku.

Při kontrole zjistila značné nedostatky v hygieně provozu a nedodržení informační povinnosti při hlášení zásilky do místa určení. ČTK to zjistila na webu veterinární správy.

Kontroloři měli výhrady zejména k osobní hygieně, údržbě potravinářských prostor, skladování čistících a desinfekčních prostředků, čištění a sanitaci, manipulaci s potravinářskými odpady a vedení výrobní dokumentace. Zjistili rovněž, že provozovatel přijal dvě zásilky výrobní suroviny, konkrétně polotovaru sýra Eidam ze Slovenska v množství 260 kilogramů, u nichž příjemce v místě určení neoznámil příchod zásilky prostřednictvím informačního systému Státní veterinární správy.

Kromě pozastavení výroby veterináři také zakázali uvádět výrobky do oběhu. Celý případ se bude řešit ve správním řízení. Provozovateli hrozí za porušení správné výrobní a hygienické praxe a za neoznámení příchodu zásilky do místa určení sankce až do jednoho milionu korun.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JEDNA PANÍ POVÍDALA... KDE SE VZAL MÝTUS O RECYKLOVANÉM MLÉKU?

04.12.2023 | „Skandál s mlékem! Je to vůbec možné??? A úřady to nevidí…“ Podobné poplašné zprávy s tímto podtextem kolovaly a bohužel stále kolují po internetu. Podle nich trvanlivé mléko, které se nespotřebuje do data trvanlivosti, prodejce vrátí zpracovateli. Zpracovatel pak krabici otevře, mléko znovu převaří a opět zabalí a odešle do prodeje. Toto kolečko může otočit až pětkrát. Jenže co je na tom pravdy?

ZA 5 MINUT 12: VETERINÁŘI ODHALILI TISÍCE PROŠLÝCH VÝROBKŮ NA OLOMOUCKU

20.10.2023 | Veterinární inspektoři z Olomouckého kraje odhalili v Lipníku nad Bečvou nelegální sklad potravin. V něm se nacházelo bezmála 17 tun potravin živočišného původu (zejména ryby, mořské plody, hovězí a drůbeží maso) a 4 000 kusů vajec. Část potravin byla prošlá. Provozovateli hrozí ve správním řízení sankce ve výši až 500 000 Kč.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.